actualitat

  • 22 | 10 | 2018

    El vi de la segona verema de la Vinya d’en Sabater es fermentarà en àmfores d’argila. Es tracta de recuperar la tradició fent servir un material que, en ésser més porós, permetrà aportar al vi matisos terrossos i més personalitat. Aquesta és la principal novetat d’enguany del procés d’elaboració del vi experimental de Santa Coloma, procés que ha començat fa unes setmanes.

    De tot el raïm que es va recollir durant la verema d’aquest any, un total de 881 kg, només el vi negre (555 kg) s’elaborarà a les àmfores d’argila. El fang és més porós que la fusta i augmenta la microoxigenació del vi.

     

    Varietats de negre i blanc

    A la vinya d’en Sabater hi ha plantades cinc varietats de vinya: picapoll blanc, garrut, garnatxa negra, pansa blanca i picapoll negre, però només les quatre primeres donen fruit. La darrera varietat es va plantar a l’abril d’aquest any i la planta encara està en fase de creixement.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades