Arrenca la segona edició del programa Mentoring, iniciativa que permet posar en contacte persones emprenedores amb empresaris/àries o professionals amb experiència. Són els anomenats mentors i mentores, que les acompanyen en qualitat de voluntaris/àries amb l’objectiu d’ajudar-les a desenvolupar les competències necessàries per consolidar i fer créixer el seu negoci.
Les novetats d’enguany són dues. La primera, que no hi haurà límit d’edat de les persones participants, a diferència de la prova pilot, que era de 35 anys. I la segona, que l’acompanyament serà aplicable en qualsevol moment de la vida de l’empresa, sense necessitat que aquesta sigui de nova creació.
Aquesta és la segona vegada que es posa en marxa el programa Mentoring, que Grameimpuls desenvolupa amb Sant Adrià de Besòs. A la primera edició es van realitzar 5 matchings, és a dir, 5 parelles de mentors/res i emprenedors/es. Totes les que van participar de la primera edició van valorar amb un índex superior al 9 sobre 10 (4,5 sobre 5) la seva participació i utilitat.
Més de 250 mentors/res a Catalunya
El programa té el suport i experiència de la xarxa Youth Business Internacional, que aglutina més de 800 mentors i mentores a Espanya i més de 250 mentors i mentores a Catalunya. A més, compta amb la col·laboració i el suport de la Fundació Autoocupació i la Diputació de Barcelona. L’experiència està demostrant que aquest tipus d’acompanyament és un instrument útil per ajudar les persones emprenedores a posar en marxa i consolidar el seu negoci. En aquest sentit, i segons un estudi d’impacte del programa, la taxa de supervivència dels negocis que han participat a la iniciativa Mentoring arriba al 87%, 46 punts per sobre de la mitjana d’Espanya.