L’hivernacle de la Vinya d’en Sabater proporciona, des de fa tres temporades, verdures i hortalisses al menjador social i al banc d’aliments de la ciutat. Se’n beneficien persones de Santa Coloma amb menys recursos: les 41 que acudeixen cada dia al menjador municipal i les 115 que, setmanalment, reben bosses de productes frescos i 100% ecològics amb el programa del banc d’aliments.
Carbasses, carbassons, enciams de diverses varietats, col kale, cogombres o bledes són només alguns dels productes de temporada – i de quilòmetre zero -que actualment s’estan oferint als veïns i veïnes de la ciutat amb més dificultats, ja sigui en forma de menú o dins del servei de repartiment setmanal de menjar per emportar-se a casa.
El servei prioritza aquelles persones que tenen al seu càrrec menors d’edat. A més dels productes, s’ha elaborat una breu guia on es recullen orientacions i consells d’higiene i conservació de les verdures i hortalisses que també es reparteixen entre les persones que són usuàries del programa.
Doble compromís social
Aquesta actuació municipal té un doble compromís social. D’una banda, perquè qui se n’ocupa de conrear la terra i recollir el fruit és el grup de joves de la Casa d’Oficis, el programa d’ocupació adreçat a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls. D’una altra, perquè proporciona a les famílies colomenques més vulnerables una varietat més àmplia de productes que permeten cobrir les seves necessitats nutricionals amb menús equilibrats.
L’hivernacle és un espai vinculat a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) i la Vinya d’en Sabater. Igual que aquests dos espais, es troba al recinte de Torribera.