actualitat

  • 13 | 11 | 2019

    Enciams de quilòmetre zero, ecològics i amb un doble compromís social

    Els productes que es conreen a l’hivernacle s’ofereixen a les persones de la ciutat amb més dificultats a través del menjador social i el banc d’aliments municipal

    L’hivernacle de la Vinya d’en Sabater proporciona, des de fa tres temporades, verdures i hortalisses al menjador social i al banc d’aliments de la ciutat. Se’n beneficien persones de Santa Coloma amb menys recursos: les 41 que acudeixen cada dia al menjador municipal i les 115 que, setmanalment, reben bosses de productes frescos i 100% ecològics amb el programa del banc d’aliments.

    Carbasses, carbassons, enciams de diverses varietats, col kale, cogombres o bledes són només alguns dels productes de temporada – i de quilòmetre zero -que actualment s’estan oferint als veïns i veïnes de la ciutat amb més dificultats, ja sigui en forma de menú o dins del servei de repartiment setmanal de menjar per emportar-se a casa.

    El servei prioritza aquelles persones que tenen al seu càrrec menors d’edat. A més dels productes, s’ha elaborat una breu guia on es recullen orientacions i consells d’higiene i conservació de les verdures i hortalisses que també es reparteixen entre les persones que són usuàries del programa.

    Doble compromís social

    Aquesta actuació municipal té un doble compromís social. D’una banda, perquè qui se n’ocupa de conrear la terra i recollir el fruit és el grup de joves de la Casa d’Oficis, el programa d’ocupació adreçat a nois i noies d’entre 16 i 24 anys que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls. D’una altra, perquè proporciona a les famílies colomenques més vulnerables una varietat més àmplia de productes que permeten cobrir les seves necessitats nutricionals amb menús equilibrats.

    L’hivernacle és un espai vinculat a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) i la Vinya d’en Sabater. Igual que aquests dos espais, es troba al recinte de Torribera.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Augmenta el nombre d’emprenedors i emprenedores a Santa Coloma

    Grameimpuls SA ha assessorat durant el primer semestre de 2018 un total de 292 projectes empresarials, liderats per 327 persones emprenedores.

    Noves oportunitats laborals pels joves

    Al setembre, l’empresa municipal Grameimpuls obrirà el procés de selecció per la contractació de joves en el marc del programa Garantia Juvenil, iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil.

    Contractades amb una durada mínima de 6 mesos 60 persones de més de 30 anys en el marc del programa 30 Plus

    Un total de 37 empreses s’han beneficiat dels ajuts a la contractació de fins a 9 mesos que ofereix el programa.

    Erasmus+ a Grameimpuls

    Grameimpuls gestiona des de l’any 2016 diferents convenis ERASMUS, amb un total de 17 mobilitats atorgades pel Servei Espanyol per a la Internalització de l’Educació (SEPIE).
    Etiquetes: Erasmus+ , formació , Grameimpuls
    +