El sommelier i docent de l’Escola de Restauració (ERESC), Joan Lluís Gómez, és l’encarregat enguany d’explicar-nos les característiques dels vins blancs de l’anyada de 2022 de la Vinya d’en Sabater. Ambdós vins estan marcats “per les temperatures elevades i l’alta sequera”, circumstàncies que van obligar a avançar la verema unes setmanes. Els vins, tant els blancs, com el negre -que encara està en procés de maduració- són experimentals i no estan a la venda.
Igual que l’any passat, s’han produït dos vins blancs: un de la varietat de pansa blanca i un altre elaborat amb picapoll. En paraules de Gómez, el primer “està molt marcat pel territori, té notes a herbes i una amargor en equilibri”. Del segon, destaca que la varietat del picapoll és “més àcida i dona un punt més d’electricitat en el moment de beure el vi”. “És ideal per acompanyar-lo amb un plats més complexes, com ara una amanida a base de fruites, de formatges i fruits secs”, comenta. “Són dos vins molt amables, per acompanyar amb elaboracions d’estiu, fresques i amigables”, clou.