actualitat

  • 3 | 03 | 2015

    L’Alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon i el tinent d’alcalde de Promoció económica i president de Grameimpuls, Carles Combarros, van fer dimarts 3 de març l’acte de plantació dels primers ceps per a la recuperació del patrimoni vitícola de la ciutat.  

    El lloc triat per posar en marxa aquest projecte són uns terrenys situats al Recinte Torribera a prop del Complex esportiu, cedits per la Diputació de Barcelona, coneguts com ‘La Vinya d’en Sabater’. Es tracta de 7 parcel·les que en total fan aproximadament uns 5.000 metres quadrats (0,5 hectàrees). L’objectiu del projecte és retornar la tradició del conreu de vinya a la ciutat amb finalitats experimentals i educatives i suposa a més el foment de l’ocupació a Santa Coloma ja que permet l’accés al mercat laboral de més de 30 persones contractades per Grameimpuls, a través de plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana (13 persones) i el programa ‘Casa d’Oficis’ del Servei d'Ocupació de Catalunya (20 joves). L’alcaldessa va destacar: “és un dia històric perquè recuperem les vinyes de Santa Coloma en un projecte que suposa la recuperació paisatgística d’aquesta zona i alhora fomenta la formació i ocupació dels joves”.

    A l’acte també van participar la regidora de Medi ambient, Alexandra Sevilla, representants del Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB) i el sommelier Paco Cordero, membre del Consell Assessor de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC).

    Conveni amb INCAVI

    L’ Ajuntament signarà properament amb l’Institut Català de la Vinya i el Ví (INCAVI) un conveni de col·laboració que s’encarregarà de fer el seguiment enològic. Es plantaran quatre varietas de raïm: garnatxa i garrut (negra), pansa i picapoll (blanca).

    Aquest projecte té un caràcter experimental i no pas comercial, i s’estima una producció al voltant dels 1.400 litres d’aquí 5-10 anys que es destinarà, entre d’altres, a l’experimentació i a l’àmbit formatiu entre d’altres als cursos de sommelieria de l’ERESC.

    La posada en marxa del projecte amb els treballs previs de preparació de la zona té un cost d’uns 18.000€ que assumeix l’Ajuntament i l’empresa municipal Grameimpuls. A aquesta quantitat s’ha d’afegir el pressupost establert al conveni amb l’INCAVI amb un total de 85.200 euros cofinançats a parts iguals (42.600€). L’acord és fins al 2023 prorrogable anualment.

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    El PAE de Grameimpuls continua entre els 10 serveis amb més activitat de la província de Barcelona

    Enguany, ja són 46 els projectes empresarials creats mitjançant aquest recurs

    Les soft skills protagonitzen la propera formació empresarial

    El taller tindrà lloc els dies 14, 19 i 21 de novembre en format virtual

    La cinquena edició del programa de foment de la contractació pública començarà l’11 de novembre

    El mòdul serà introductori i forma part d’un itinerari per assessorar a les empreses del territori a presentar-se a licitacions públiques

    El punt Reempresa de Grameimpuls guardonat per 3r any consecutiu

    La Diputació de Barcelona atorga el primer premi a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com el municipi més actiu al programa.