Les àrees sanitàries de Barcelona, la Metropolitana Nord (a on pertany Santa Coloma) i la Metropolitana Sud es troben, des d’aquest dilluns, a la fase 1 del pla de desescalada dissenyat pel govern espanyol. La principal novetat respecte a la fase 0 o 0 ampliada és l’obertura de les terrasses dels bars i els restaurants al 50% de la seva capacitat fins a les 23 hores. Les persones que ho vulguin poden consumir encara que no sigui la seva franja horària que, en canvi, es manté per fer esport. Les mesures d’higiene i de seguretat, tant per als/es treballadors/es, com per als clients/es es mantenen: distància de seguretat, ventilació, desinfecció dels espais, mampares de separació, disposició d’equips de protecció per a la plantilla…
En aquest post et resumim tot el que es pot i no es pot fer en aquesta fase. També pots consultar la guia que hem elaborat, clicant aquí.
- Obertura de terrasses de bars amb aforament limitat al 50% de les taules. Màxim 10 persones per taula o unió de taules respectant la distància de seguretat.
- Represa dels actes i espectacles culturals amb 1/3 d’aforament i distància de 2 metres (màxim 30 persones en espais tancats i 200 en espais oberts). Ús de mascareta obligatori.
- Represa d’activitat en centres esportius públics i privats amb cita prèvia i aforament limitat al 30%. Es permet l’atenció a una persona per entrenador/a i per torn. No hi pot haver contacte físic. No es pot fer ús de vestidors ni dutxes.
- L’ús de mascareta és obligatori a partir dels 6 anys en espais oberts i tancats sempre que no es pugui garantir una distància de 2m.
- L’activitat comercial i de serveis segueix com a fase 0 avançada: amb possibilitat d’obertura de locals amb 400m2 d’exposició i venda i un aforament de el 30% i sense cita prèvia.
- Segueix sent necessària la cita prèvia en concessionaris d’automoció, centres d’ITV i vivers i centres de jardineria.
- Els centres educatius poden obrir però per a desinfecció i adequació d’espais i funcions administratives.
- També poden reprendre l’activitat dels establiments hotelers i les empreses registrades com a turisme actiu amb mesures especials d’aforament, seguretat i higiene.
Trobaràs més informació al respecte, aquí.