actualitat

  • 17 | 07 | 2017

    La vinya serà, les properes setmanes, l’epicentre de la seva aventura. Quatre alumnes formats en Sommelieria a través de l’Escola de Restauració (ERESC) de Grameimpuls, acaben d’iniciar una experiència única que els permetrà descobrir una de les regions italianes amb més atractiu vitivinícola: Calàbria. 

    Durant quatre setmanes, la Mari Carmen Ordoño, la Diana Juárez, en David Cobo i el Toni Fernández realitzaran una estada de pràctiques gràcies al programa Erasmus+. Aquesta iniciativa té la vocació de fomentar projectes de mobilitat amb finalitat educativa per a diferents tipologies d’estudiants, entre ells, persones que han obtingut el certificat de professionalitat, com els alumnes de Sommelieria. 

     

    Experiència enriquidora

    “És un viatge enriquidor a nivell professional i personal”, admet convençuda la Mari Carmen, qui va regentar un restaurant durant 18 anys. L’opinió és compartida per la resta de companys, que veuen en aquesta estada una oportunitat per millorar la seva trajectòria professional. “És la cirereta del pastís al curs de Sommelieria”, afegeix en Toni, amb tres dècades d’experiència en bars i restaurants.

    Els quatre comencen aquest dilluns les pràctiques, que faran fins el 16 d’agost en un celler i en un restaurant de la regió calabresa. Han pogut escollir on realitzar aquest mòdul complementari de formació, en funció dels seus interessos i la seva experiència prèvia. En David, la Mari Carmen i la Diana el faran a dos cellers, on coneixeran de primera mà el procés d’elaboració del vi. En Toni, en canvi, ha triat un restaurant ubicat a la costa.

    “Anem a conèixer i tocar tipus de raïm autòctons de la zona”, comenta la Diana, ex hostessa de vol reconvertida en apassionada de l’enologia, després d’una breu incursió en la decoració. “Em vaig enamorar dels cellers amb un tast de vi”, explica amb un somriure. Ella va acabar el curs aquest mes de juny. La resta de companys, el van fer en l’edició passada.

     

    Alt nivell d’inserció

    El curs de Sommelieria, subvencionat  pel Servei d’Ocupació de Catalunya a través de l’Acord Marc del Servei de Formació Professional per a l’Ocupació de la Indústria Turística, presenta un nivell d’inserció molt alt: un 89% dels alumnes que el van realitzar en l’edició passada, han trobat feina. És el cas d’en David. Aquest jove colomenc va aconseguir feina com a ajudant en una botiga de vins, després de realitzar un curs on s’explica el procés d’elaboració del vi, els tipus de gra i les característiques dels ceps, entre d’altres. Per ell, el viatge és una bona ocasió per “posar en pràctica allò que vam aprendre a l’aula”.

    Contents i amb ganes d’absorbir coneixements de viticultura, comencen una experiència que pot ser el trampolí per a les seves carreres professionals. D’entrada, tindran el privilegi d’aprendre en un escenari poc habitual, on les taules i les cadires no hi tenen lloc. La vinya serà, durant un mes sencer, la seva única aula.   

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Obertes les inscripcions per a la nova convocatòria de la Casa d’Oficis

    El programa està adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys que combina 6 mesos de pràctiques becades i 6 mesos més de contracte laboral

    El CV, protagonista de la propera píndola formativa

    La sessió tindrà lloc a Can Xiquet el dijous de 15 a 17h

    Santa Coloma adquireix la presidència de la Fundació Inform

    Aquesta entitat agrupa els municipis que realitzen la formació ocupacional SEFED, que en el cas de la ciutat, es gestiona a través de Grameimpuls

    Enciams de quilòmetre zero, ecològics i amb un doble compromís social

    Els productes que es conreen a l’hivernacle s’ofereixen a les persones de la ciutat amb més dificultats a través del menjador social i el banc d’aliments municipal