La primera edició del programa de dinamització de la restauració de la zona centre ha finalitzat amb èxit. Un total de 48 establiments han participat enguany en aquesta iniciativa que ha inclòs una diagnosi empresarial i operativa dels negocis, assessorament i formació, així com un paquet d’ajuts econòmics per millorar la seva imatge i la competitivitat. L’objectiu estratègic d’aquest projecte és enfortir la marca Santa Coloma gastronòmica, tot impulsant un sector econòmic clau de la ciutat .
El programa de dinamització de la restauració, impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma a través de Grameimpuls, ha suposat l’atorgament de més de 54.000 euros adreçats a la renovació de maquinària, mobiliari, digitalització i altres petites inversions per la millorar imatge i competitivitat dels negocis participants. La subvenció mitjana per establiment ha estat de 2.845 euros. El 50% dels ajuts s’han pagat en la moneda local, la Grama.
Al 2019, extensible a la resta de la ciutat
El proper 15 de gener es farà un acte de cloenda a l’edifici Canigó de l’Escola de Restauració (ERESC) presidit per l’alcaldessa, Núria Parlon, que lliurarà als restauradors i restauradores participants un diploma acreditatiu. La iniciativa tindrà continuïtat l’any vinent i es farà extensible a la resta de barris de la ciutat. Es calcula que el programa pugui beneficiar 75 negocis.
Aquest programa forma part de l’actuació de millores als barris centrals, cofinançat per la Llei de barris i se situa en la línia de les iniciatives encetades per l’Ajuntament de Santa Coloma per enfortir el sector de la restauració, que és estratègic des del punt de vista del desenvolupament local.