actualitat

  • 9 | 05 | 2022

    Grameimpuls amplia els espais de formació ocupacional amb un hort de 1.600 m2 situat al recinte de Torribera

    L'espai està vinculat a l'hivernacle, la vinya d'en Sabater i l'Escola de Restauració i complementa el projecte d'agricultura ecològica

    Després de mesos d’adequació, preparació i muntatge, la ciutat gaudeix d’un nou espai formatiu que també serveix per continuar el projecte d’agricultura ecològica al recinte de Torribera. Limítrof a l’hivernacle i vinculat també a la vinya d’en Sabater i l’Escola de Restauració, un nou hort amb una superfície de 1.600 metres quadrats.

    Un espai gestionat per Grameimpuls i que s’afegeix a la resta d’espais formatius que l’empresa municipal té repartits per la ciutat i on es duen a terme els cursos de formació, entre ells, els de la Casa d’Oficis. Precisament, l’alumnat d’aquest programa  ha participat en tots treballs d’adequació d’una parcel·la que va cedir la Diputació de Barcelona.

    Tasques de millora 
    Les tasques de millora han consistit en l’aplanament del sòl, la retirada de branques i troncs, la preparació dels nivells i la posterior adequació de la parcel·la. També s’han plantat diferents arbres fruiters i s’ha preparat el terreny amb diferents tones de terra. Una adaptació de l’entorn molt controlada que era necessària per convertir l’hort en terreny fèrtil i que ha estat supervisada pel tècnic agrònom de Grameimpuls.

    La primera collita de l’hort aviat començarà a ser una realitat. S’estan conreant productes de proximitat i algunes varietats autòctones d’altres països que són importants en l’àmbit culinari i, que a més, es podran aprofitar com a matèria primera als cursos de formació que ofereix l’Escola de Restauració. Verdures i hortalisses que completen el projecte ecològic impulsat per l’ajuntament. La resta d’excedents de l’hort anirà destinat al programa municipal d’Aliments Solidaris.

    Entorn privilegiat
    El nou hort està situat en una ubicació privilegiada, al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, on també se situen l’hivernacle – on es conrea llavors i planter de forma ecològica –, la Vinya d’en Sabater amb el projecte experimental enològic i ERESC, equipament singular i lloc referent en la formació de professionals de la restauració.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Els plats de cullera centren el proper taller del «Passió per la cuina»

    ‘Fem bullir l’olla’ és el títol del monogràfics programat per a l’11 i el 13 de novembre

    Una vuitantena de joves de Santa Coloma finalitza la seva formació de la Casa d’Oficis

    Els i les joves han rebut coneixements teòrics i pràctics durant un any

    Comença una nova edició de ‘Passió per la cuina’

    El taller Cuina fusió, que tindrà lloc el 10 d’octubre (de 17.30 a 20 h), dona el tret de sortida a una nova edició del cicle «Passió per la cuina».

    Les atencions immediates augmenten un 17% durant el primer semestre de l’any

    Des de gener i fins al juny, s’han gestionat més de 5.000 consultes sense cita