actualitat

  • 9 | 05 | 2022

    Grameimpuls amplia els espais de formació ocupacional amb un hort de 1.600 m2 situat al recinte de Torribera

    L'espai està vinculat a l'hivernacle, la vinya d'en Sabater i l'Escola de Restauració i complementa el projecte d'agricultura ecològica

    Després de mesos d’adequació, preparació i muntatge, la ciutat gaudeix d’un nou espai formatiu que també serveix per continuar el projecte d’agricultura ecològica al recinte de Torribera. Limítrof a l’hivernacle i vinculat també a la vinya d’en Sabater i l’Escola de Restauració, un nou hort amb una superfície de 1.600 metres quadrats.

    Un espai gestionat per Grameimpuls i que s’afegeix a la resta d’espais formatius que l’empresa municipal té repartits per la ciutat i on es duen a terme els cursos de formació, entre ells, els de la Casa d’Oficis. Precisament, l’alumnat d’aquest programa  ha participat en tots treballs d’adequació d’una parcel·la que va cedir la Diputació de Barcelona.

    Tasques de millora 
    Les tasques de millora han consistit en l’aplanament del sòl, la retirada de branques i troncs, la preparació dels nivells i la posterior adequació de la parcel·la. També s’han plantat diferents arbres fruiters i s’ha preparat el terreny amb diferents tones de terra. Una adaptació de l’entorn molt controlada que era necessària per convertir l’hort en terreny fèrtil i que ha estat supervisada pel tècnic agrònom de Grameimpuls.

    La primera collita de l’hort aviat començarà a ser una realitat. S’estan conreant productes de proximitat i algunes varietats autòctones d’altres països que són importants en l’àmbit culinari i, que a més, es podran aprofitar com a matèria primera als cursos de formació que ofereix l’Escola de Restauració. Verdures i hortalisses que completen el projecte ecològic impulsat per l’ajuntament. La resta d’excedents de l’hort anirà destinat al programa municipal d’Aliments Solidaris.

    Entorn privilegiat
    El nou hort està situat en una ubicació privilegiada, al Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, on també se situen l’hivernacle – on es conrea llavors i planter de forma ecològica –, la Vinya d’en Sabater amb el projecte experimental enològic i ERESC, equipament singular i lloc referent en la formació de professionals de la restauració.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Can Peixauet acull un taller sobre la venda per internet

    El curs és de 8 hores i es realitzarà els dies 9, 11, 16 i 18 d’abril en horari de 14.30 a 16.30 hores

    Tret de sortida a la segona edició del programa ‘Mentoring’ a Santa Coloma

    L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, destaca la importància d'una iniciativa que permet posar en contacte persones emprenedores amb empresaris/àries amb experiència

    El Club de Feina dedica les píndoles d’abril al CV i l’autocandidatura

    També s’han programat dues sessions sobre els serveis de la nova pàgina web de Grameimpuls

    Les botigues en línia centren la formació empresarial de l’abril

    També està prevista una sessió sobre persones col·laboradores en xarxes socials
    Etiquetes:
    +