actualitat

  • 1 | 12 | 2017

    Grameimpuls lidera el rànquing de punts Reempresa de la província

    El programa posa en contacte persones que volen cedir un negoci (cedents) amb altres que el volen agafar sense començar de zero (reemprenedors/res).

    L’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, lidera el rànquing de punts Reempresa de la província de Barcelona al tancament del tercer trimestre. Des de l’1 de gener i fins al 30 de setembre d’enguany, Grameimpuls ha acompanyat 14 casos d’èxit, segons les dades de l’últim termòmetre publicat per la Diputació de Barcelona. El programa posa en contacte persones que volen cedir un negoci (cedents) amb altres que el volen agafar sense començar de zero (reemprenedors/res).

    A més dels casos d’èxit i en el mateix període, Grameimpuls se situa en el segon lloc quant a reemprenedors/res gestionats/ades – un total de 57 – i cedents gestionats/ades – 30, empatat amb la Fundació Tecnocampus Mataró Maresme. Aquesta classificació es publica cada trimestre amb dades dels 35 ajuntaments de la província de Barcelona que disposen d’un punt Reempresa.

    A Santa Coloma, des del 2013

    L’Ajuntament de Santa Coloma, mitjançant Grameimpuls, ho és des de l’abril de 2013. El recurs és gratuït i està ubicat al Servei de Foment Empresarial (av. de la Generalitat, 99-101). En tot aquest temps, s’han realitzat 87 acompanyaments de reemprenedors/res, 48 de cedents i s’han ajudat a tramitar amb èxit 28 negocis, evitant el seu tancament.

    L’objectiu del programa és potenciar el relleu de negocis, afavorint la seva continuïtat, així com evitar la pèrdua de llocs de treball. I és que, un altre aspecte destacat és la interacció de Reempresa amb altres projectes de la ciutat, com ara el de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord. Un objectiu comú a tots dos programes és el de fomentar la continuïtat de les empreses, evitant el seu tancament, mitjançant un procés de cooperativització dels seus treballadors i treballadores.

    El programa, promogut per la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, acaba de rebre el Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017 que atorga anualment la Comissió Europea.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Comença la selecció d’empreses per participar en el programa Fem ocupació per a joves

    La iniciativa permet beneficiar-se d’una bonificació en la contractació de persones entre els 18 i els 24 anys

    El nou programa d’acompanyament a la inserció laboral UBICAT beneficiarà més de 300 persones

    Es tracta d’un itinerari integral que inclou, visites a empreses i orientació professional personalitzada
    Etiquetes:
    +

    Properes sessions informatives sobre els ajuts a l’autoocupació

    La primera és aquest dimarts de 17 a 18 hores a Can Peixauet
    Etiquetes:
    +

    El currículum, protagonista de la propera píndola formativa del Club de Feina

    La sessió, prevista per aquest divendres, permetrà les persones assistents aprendre a adaptar la seva candidatura en funció de l’oferta laboral