Amb la voluntat de contribuir a la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques locals i per disminuir la bretxa digital per qüestió de gènere, Grameimpuls engega el projecte Dona Digital. L’objectiu prioritari és fer possible la inclusió de les dones en el món digital. Es calcula que el projecte afavorirà un centenar de dones en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i el món digital.
El projecte, promogut per la Diputació de Barcelona, està destinat a totes les dones del territori que vulguin millorar les seves competències digitals El Dona Digital permetrà incrementar les possibilitats d’inserció en el mercat de treball d’una manera transversal en diferents sectors econòmics, específicament en el sector digital i de les TIC. Està adreçat a les dones en edat laboral amb la intenció d’incrementar la seva capacitació digital. També pretén oferir la possibilitat de reorientar-se i reinventar-se professionalment a algunes de les dones participants i, d’aquesta manera, contribuir a incrementar l’equitat de gènere en el sector tecnològic.
Un itinerari amb tres fases, la primera comença a finals de juny
Grameimpuls executarà el projecte en un itinerari amb tres fases molt diferenciades amb diversos perfils i intensitats. La primera fase està prevista que comenci a finals de juny, la segona durant el darrer trimestre de l’any i la tercera i darrera al segon trimestre del 2023. Les dones que ho desitgin podran fer els tallers de manera presencial, en línia o adoptant una fórmula mixta. Les tres fases de l’itinerari són:
Per aquesta primera fase, Grameimpuls posarà a disposició de les dones que estiguin interessades un ampli catàleg de tallers de 5 a 15 hores de durada. Els podran realitzar de manera presencial, o en línia mitjançant l’oferta que ja té la Plataforma d’Orientació i Formació. Aquests tallers estaran dividits en dos apartats. Un destinat a dones sense -o amb baixos- coneixements en tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i un altre per a dones amb coneixements mitjans en TIC i inclouran diferents mòduls, en funció del perfil Des de conceptes molt bàsics com la iniciació a navegar per internet o dominar el correu electrònic, a la utilització de l’ofimàtica, la introducció a la robòtica, al màrqueting digital, a la realitat virtual o el Big Data.
El catàleg de tallers es podrà incrementar o flexibilitzar en funció de les necessitats individuals i els perfils destacats. La intenció de Grameimpuls és poder formar unes 100 dones, comptant totes les fases del projecte. Les tres fases són complementàries, però no es condicionen entre si, És a dir que cadascuna de les dones pot fer la seva inscripció (a una, dues o les tres) adequant-se als seus interessos.
Orientació laboral, acompanyament i intermediació
De manera complementària i transversal al desenvolupament del projecte, Grameimpuls ofereix a les dones participants la possibilitat de participar en accions de formació i orientació i també acompanyament en la inserció laboral per poder oferir alternatives a les diferents candidates.
Les sessions es realitzaran a Can Xiquet (carrer de Rafael Casanova, 40) prèvia inscripció. Per a més informació, podeu trucar al 93 466 15 65.
Aquest projecte està finançat per la Diputació de Barcelona