actualitat

  • 13 | 10 | 2022

    La nova vida del centre d’estètica Vittal, un exemple que tot és reversible

    Maya Biletz, usuària l'any 2019 del programa Reempresa com a emprenedora, ha traspassat el seu negoci a Virginia Gélvez, una "emprenedona" amb les idees molt clares

    Al mateix temps que Virginia Gélvez tractava de donar forma al seu projecte participanten la primera edició d’Emprenedona -programa impulsat per la creació de negocis liderats per dones-, Maya Biletz es dirigia a Grameimpuls demanant ajut per traspassar el seu negoci dedicat a l’estètica. Motius de salut i els efectes de la pandèmia l’obligaven a fer un pas al costat. Í és que l’any 2019, mitjançant el programa Reempresa, l’ara cedent agafava un negoci que ara regenta una nova emprenedora. Les dues asseguren que estan molt agraïdes a Grameimpuls. Virginia diu que sense el nostre assessorament, el seu somni no s’hauria fet realitat. Maya agraeix tot el suport que li han permès alliberar-se en un moment personal complicat. Les protagonistes ens expliquen la història.

    A finals del 2015 Mari Carmen López va posar en marxar el centre d’estètica Vittal a la plaça de les Cultures. Durant 4 anys, es va convertir en un referent al barri i en negoci amb molta activitat, fins que l’any 2019, la propietària va decidir canviar d’especialització, de ciutat i de vida. Per fer-ho va contactar amb Grameimpuls.

    El nostre Servei de Foment Empresarial la va posar en contacte amb Maya Biletz professional amb una contrastada experiència en aquest tipus de negoci i que buscava treballar per compte propi. Mitjançant Reempresa -un programa gratuït d’assessorament a processos de compravenda en funcionament-, el procés de relleu va ser àgil: “Grameimpuls ens va acompanyar en tot moment. A mi, em va ajudar moltíssim en el pla d’empresa i en la difusió del negoci a través de les xarxes socials”, declara la Maya quan es refereix a la seva etapa com a emprenedora. Als seus inicis, tot anava bé, però la Covid i motius de salut la van sobrepassar en l’últim any i mig. “Em resistia a renunciar al negoci perquè també era dir adeu al meu somni, però la meva salut es va ressentir. A contracor i, per preinscripció mèdica, em vaig veure obligada a traspassar-ho. Era l’única sortida.”

    De nou, la Maya va tocar la porta de Grameimpuls. Aquest cop estava a l’altre bàndol del testimoni. El que volia era cedir el negoci. Quan es va iniciar la primera edició del programa Emprenedona, l’octubre de l’any passat, va començar a fer efecte la màgia. La Virginia Gélvez era una de les participants d’aquest programa perquè tenia clar que volia fer el salt com a emprenedora. “Soc tècnica en estètica i llicenciada en dret. Treballava en una consultoria, però no em sentia realitzada”, explica.

    “La meva idea de negoci la tenia molt clara, però em calia tota la resta. El meu cap bullia, fins que vaig rebre un correu per participar en el programa Emprenedona. Et puc dir que em va canviar la vida. Emprenedona, era tot el que necessitava per fer realitat el meu projecte”, afirma. Grameimpuls no va trigar a posar-la en contacte amb la Maya. “Al gener vam tenir la primera trobada i, després de diferents negociacions, al juny vam arribar a un acord. He d’estar molt agraïda a tota la gent de Grameimpuls. M’han donat assessorament durant tot el procés. M’han fet el pla de negoci gràcies al qual he pogut trobar el finançament, m’han marcat tot el camí i m’han agilitzat els tràmits.”

    Finalment, aquest agost, Vittal (la nova propietària no ha volgut canviar-li el nom) ha tornat a aixecar la persiana després de dos anys tancat.

    “Mai sabré si el meu problema de salut està relacionat amb la Covid, però tinc clar que sense pandèmia el meu final en el negoci no hauria estat aquest. La vida, a vegades, et fa renunciar a coses. Pel que fa a salut, em trobo bastant millor”, declara la Maya un cop desvinculada del negoci.

    Virgina està encantada amb la seva nova etapa vital. És optimista de mena: “Des que vaig aterrar l’any 2005 de Cúcuta (Colòmbia) mai he marxat de Santa Coloma. Tenia clar que el meu negoci havia de ser aquí i aquest. He trigat setze anys a poder engegar-lo, però arribo per fer un recorregut llarg.” Explica que, ara, el gran objectiu és recuperar la clientela: “Ha estat molt temps tancat, però aquest negoci tenia gent molt fidel. Porto només uns dies, la gent s’apropa, em dona el seu escalf. Tinc molta il·lusió.”

    Des que va aterrar a Santa Coloma, la Virginia, ha fet moltes feines, però també ha tingut temps de reciclar-se -ha fet diferents cursos en estètica avançada- perquè tenia molt clar que acabaria dedicant-s’hi aquest món. Té les idees molt clares: “No renuncio a cap dels serveis que Vittal ha ofert des de la seva creació, però amb un enfocament propi: L’estètica holística. S’ha de buscar l’equilibri entre l’interior i l’exterior de la persona, l’equilibri en la ment i el cos. No lluitem contra la vellesa el que hem de fer és tractar d’embellir bé.”

    Assessorament personalitzat

    El programa Reempresa, impulsat per la patronal catalana Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i gestionat a Santa Coloma per Grameimpuls, ofereix de manera gratuïta assessorament per part de tècnics i tècniques especialistes tant a les persones que volen cedir el negoci (cedents), com aquelles que el volen agafar (reemprenedors/es). Està ubicat al Centre d’Empreses de Can Peixauet – Servei de Foment Empresarial (av. de la Generalitat, 99-101). També podeu demanar informació trucant al telèfon 93 466 52 24 o escrivint un correu electrònic a reempresa@grameimpuls.cat.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Novetats en el Kit Digital: 1.000€ més per a les empreses de 0 a 3 persones treballadores

    A més, s’incorpora la possibilitat d’adquirir un ordinador nou per aquesta mateixa tipologia de pime

    Programada una sessió informativa sobre el coworking de La CIBA

    La trobada serà dimecres, 3 de juliol, de 9:30 a 10:30h

    Grameimpuls participa a la Summer Camp de La CIBA

    Ho farà amb diverses accions formatives en aquesta nova edició de l’escola d’estiu de l’equipament feminista