La plataforma d’orientació i formació en línia ha rebut 997 inscripcions durant els sis primers mesos de l’any, pràcticament el doble que al mateix període de 2022. En total, 506 persones han participat en alguna de les píndoles formatives, itineraris, monogràfics, mòduls d’accés als certificats de professionalitat i cursos de preparació de l’ACTIC que oferim a través d’aquest recurs.
La formació virtual està adreçada a persones que es troben en procés de cerca de feina o aquelles que volen millorar les seves competències professionals. La novetat d’aquest any ha estat la incorporació dels cursos de preparació de l’ACTIC, el certificat que acredita els coneixement de digitalització que emet la Generalitat de Catalunya. Precisament, aquests cursos han estat els continguts amb més inscripcions. A més d’aquests continguts, també tenen bona acollida els mòduls per ajudar als/les usuaris/àries a preparar les proves d’accés als Certificats de professionalitat (CP) són les que més inscripcions estan rebent.
Més de 300 persones a l’Aula Mentor
La Unitat d’Orientació Professional de l’Aula Mentor, que es va posar en marxa a principis d’any, ha atès 313 persones, una vintena de les quals ja ha iniciat el seu procés d’acreditació de competències. Aquest procés permet a les persones aconseguir una certificació oficial a partir de la seva experiència professional o la seva formació no reconeguda oficialment. Així, si la persona demostra que ha adquirit les competències, pot completar la formació amb un Certificat de Professionalitat o bé amb un títol de Formació Professional.
Aquesta acreditació habilita a nivell professional per poder treballar i, alhora, possibilita la continuació de la formació, entre d’altres, en els cursos que proporciona l’Aula Mentor. La formació que ofereix és oberta, flexible i accessible en qualsevol moment (formació asíncrona). La oferta modular que ofereix l’Aula Mentor inclou més de 200 cursos, pertanyents al Catálogo Nacional de Cualificaciones Profesionals, i és acumulable i acreditable, alhora que forma part d’itineraris formatius. Per tant, un cop que la persona fa la formació, pot rebre un certificat de l’aprenentatge realitzat que pot fer servir pel seu procés d’acreditació de competències. El servei d’acreditació de competències és un servei permanent de l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya.