actualitat

  • 5 | 10 | 2018

    La vinya d’en Sabater serà l’escenari, el proper dilluns 8 d’octubre, de la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Coloma, la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Representants de les tres institucions – la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà; l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon; el rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, i el director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig – firmaran un acord per a l’experimentació de varietats de vinya ancestrals en aquesta ciutat mitjançant tècniques de conreu ecològic.

    El responsable de Promoció Econòmica i president de l’empresa municipal Grameimpuls, Esteve Serrano també hi participarà, així com l’alumnat del programa Casa d’Oficis del Servei d’Ocupació de Catalunya, que desenvolupa l’empresa municipal per fomentar l’ocupació entre els joves i que són les persones que s’encarreguen de fer el conreu, el manteniment i la cura de la vinya.

    Des del 2015

    L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va posar en marxa l’any 2015 el projecte de recuperació de la vinya d’en Sabater amb la finalitat de retornar la tradició del conreu de la vinya a la ciutat amb finalitats experimentals i educatives.

    Els terrenys escollits per fer la plantació, ubicats al Recinte Torribera, on està també situat el Campus de l’Alimentació de la UB, van estar cedits per la Diputació de Barcelona i formen part d’una zona que es coneixia com la vinya d’en Sabater. Tenen una extensió d’1,2 hectàrees, i hi ha plantats 3.900 ceps. Enguany la Comissió Rectora del Consell Regulador de la DO Alella ha aprovat la incorporació de Santa Coloma de Gramenet – amb el projecte de recuperació de la vinya – a la seva zona de producció.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Contractades amb una durada mínima de 6 mesos 60 persones de més de 30 anys en el marc del programa 30 Plus

    Un total de 37 empreses s’han beneficiat dels ajuts a la contractació de fins a 9 mesos que ofereix el programa.

    Erasmus+ a Grameimpuls

    Grameimpuls gestiona des de l’any 2016 diferents convenis ERASMUS, amb un total de 17 mobilitats atorgades pel Servei Espanyol per a la Internalització de l’Educació (SEPIE).
    Etiquetes: Erasmus+ , formació , Grameimpuls
    +

    El 16 de setembre se celebrarà la 2a edició de la Fira d’Economia social i solidària

    Enguany la mostra d’entitats del Barcelonès Nord comptarà amb més espai a la Plaça de la Vila

    Tornem amb la formació empresarial al setembre

    Les inscripcions per participar a la formació de setembre ja són obertes. Patents i marques així com la xarxa social Instagram seran les temàtiques a la tornada de l’estiu.