La verema a la Vinya d’en Sabater s’ha tancat amb 1.912 kg de raïm recollits. Com l’any passat, la collita s’ha fet per varietats, una manera d’adaptar-se als diferents graus de maduració de cada tipus de raïm. L’alcaldessa de la ciutat, Mireia González, ha visitat la Vinya amb motiu de l’inici de la verema.
Com ja és habitual, les persones encarregades de la recollida han estat els alumnes del programa la Casa d’Oficis, que gestiona l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de Grameimpuls. La gran majoria de kilograms recollits han estat de la varietat de pansa blanca (1.268 kg); seguits de garrut (319 kg) i picapoll blanc (158 kg). De garnatxa negra se n’han collit 110 kg i de picapoll negre, 57 kg.
Dos vins
Amb les varietats blanques es farà un vi blanc (cupatge) i amb la resta, un vi rosat (jove). El vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza i serveix de material didàctic per als alumnes de l’Escola de Restauració (ERESC). Aquesta és la vuitena verema des que es va iniciar el projecte de recuperació de la vinya.