actualitat

  • 6 | 09 | 2018

    La vinya d’en Sabater aconsegueix el certificat d’agricultura ecològica

    La Generalitat aprova inscriure a Grameimpuls al registre d’empreses de producció agrària ecològica de Catalunya

    La vinya d’en Sabater, que gestiona l’empresa municipal Grameimpuls, ha estat reconeguda com a producció d’agricultura ecològica. La certificació, atorgada pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) de la Generalitat de Catalunya, reconeix el conreu ecològic i sostenible d’aquest espai, ubicat al recinte de Torribera de Santa Coloma i a peus de la Serralada de Marina. 

    En concret, el Consell ha aprovat la producció ecològica de quatre de les varietats vitivinícoles que hi ha plantades: garnatxa negra, monestrell, picapoll blanc i xarel·lo. Aquesta certificació és un reconeixement a les tasques que, des del 2015, s’estan duent a terme a favor de la recuperació de la vinya i la producció sota criteris de sostenibilitat ambientals.

    Prop de 4.000 ceps

    Actualment, hi ha plantats 3.900 ceps, el manteniment dels quals, es realitza sense cap tractament químic. A més, la vinya disposa de plaques solars, una estació meteorològica, que aporta informació útil per fer previsions sobre les malalties i les plagues que poden afectar al cultiu, així com d’un sistema de rec sostenible que permet regar la planta en funció de les seves necessitats hídriques.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades