La Vinya d’en Sabater amplia la seva zona de plantació amb 6.700 nous metres quadrats i 2.300 ceps. D’aquests, 1.200 corresponen a la varietat de pansa blanca (xarel·lo) i 600 a la de picapoll blanc. La resta, 500, seran de picapoll negre. En aquest cas, només s’hi ha plantat la base i l’any vinent s’empeltarà per aconseguir la varietat, que s’introduirà per primera vegada a la Vinya.
El procés de plantació ha durat unes dues setmanes i ha anat a càrrec dels/les alumnes del curs de Floricultura i Horticultura de la Casa d’Oficis del Centre de Formació i Treball (CFT) de Grameimpuls. Aquesta és la segona plantació que s’hi ha realitzat. La primera va tenir lloc a la primavera de 2015. Aleshores, s’hi van plantar 1.600 ceps de quatre varietats: garnatxa i garrut (negra), pansa i picapoll (blanca).
Mateix objectiu
Aquesta ampliació no canvia la finalitat de la Vinya d’en Sabater, un projecte totalment experimental vinculat amb l’Escola de Restauració de Santa Coloma – gestionada també per Grameimpuls – i el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB). Aquesta tardor s’ha realitzat la primera verema a la Vinya. El vi només tindrà una destinació científica.