L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posa en marxa la segona edició del pla de dinamització del sector de la restauració i l’hostaleria, que enguany s’estén a tota la ciutat. Un total de 580 negocis, entre bars, restaurants, cafeteries i granges, especialment dels barris del Fondo i de Singuerlín, es poden beneficiar d’aquest programa integral que contempla assessorament, formació i un paquet d’ajuts econòmics per millorar la imatge i la competitivitat dels establiments. S’hi destinaran 298.715€.
Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, durant l’acte de cloenda de la primera edició del pla, que es va celebrar aquest dimarts a l’edifici Canigó de l’Escola de Restauració (ERESC). L’alcaldessa va fer entrega dels diplomes als 48 restauradors i restauradores de la zona centre (barris de Riu Nord, Riu Sud, Centre, Can Mariner, Cementiri Vell, Riera Alta i Llatí) que van participar l’any passat.
El pla de dinamització contempla tres grans línies d’actuació. La primera, posa a l’abast dels restauradors i restauradores un diagnòstic integral del seu negoci, des del punt de vista operatiu (sala i cuina) i també empresarial i d’imatge. De la valoració, s’encarrega un equip de consultoria expert en els àmbits assenyalats, que realitza visites als locals i entrevistes amb les persones responsables. A partir d’aquest anàlisi, s’estableixen recomanacions personalitzades enfocades a la millora global dels negocis.
Assessorament i formació
El segon eix inclou un cicle de sessions d’assessorament personalitzades i coaching per treballar aspectes com la gestió del recursos humans, la cuina, el màrqueting o el finançament dels negocis. La formació és la tercera línia d’actuació. El pla ofereix tallers per actualitzar els coneixements dels restauradors i restauradores en aspectes com la gestió de la sala, l’estratègia empresarial, la publicitat o les finances. Les sessions formatives es realitzen a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) i al Centre d’Empreses Can Peixauet.
El pla de dinamització es completa amb una línia de finançament adreçada als propietaris i propietàries dels establiments, per tal que realitzin obres de millora als seus negocis. Es aquest sentit, es subvencionaran fins a 5.000€ per establiment (50% en la moneda local, les grames) o fins al 40% de les reformes. Com a novetat, també es preveu un paquet continuïtat adreçat als restauradors i restauradores que van participar a la primera edició, que inclou una sessió de consultoria operativa i una d’empresarial per fer seguiment de les millores introduïdes. Així mateix, podran demanar l’ajut, sempre i quan no haguessin obtingut el màxim import de 5.000 euros a la convocatòria anterior.
El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre. El període per participar-hi finalitzarà el 12 d’abril. L’Ajuntament desenvolupa aquest pla amb el suport del Programa Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones del sector de la restauració interessades en participar-hi, poden assistir a les sessions informatives programades a la sala Cuines de la biblioteca del Fondo (26 de febrer, 17.30 a 18.30h) i a la cafeteria de la biblioteca de Singuerlín (28 de febrer, de 17.30 a 18.30h).
El pla de dinamització del sector de la restauració va en la línia d’altres iniciatives municipals de foment de la restauració i la gastronomia. Les sinèrgies que s’estableixen amb el Campus de l’Alimentació, l’Escola de Restauració i la Vinya d’en Sabater, així com amb projectes municipals (la moneda local Grama, el Santa Coloma Degusta o la Mostra Gastronòmica) converteixen Santa Coloma en una ciutat amb un gran potencial des del punt de vista gastronòmic.