actualitat

  • 31 | 01 | 2019

    L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posa en marxa la segona edició del pla de dinamització del sector de la restauració i l’hostaleria, que enguany s’estén a tota la ciutat. Un  total de 580 negocis, entre bars, restaurants, cafeteries i granges, especialment dels barris del Fondo i de Singuerlín, es poden beneficiar d’aquest programa integral que contempla assessorament, formació i un paquet d’ajuts econòmics per millorar la imatge i la competitivitat dels establiments. S’hi destinaran 298.715€.

    Així ho ha anunciat l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, durant l’acte de cloenda de la primera edició del pla, que es va celebrar aquest dimarts a l’edifici Canigó de l’Escola de Restauració (ERESC). L’alcaldessa va fer entrega dels diplomes als 48 restauradors i restauradores de la zona centre (barris de Riu Nord, Riu Sud, Centre, Can Mariner, Cementiri Vell, Riera Alta i Llatí) que van participar l’any passat.

    El pla de dinamització contempla tres grans línies d’actuació. La primera, posa a l’abast dels restauradors i restauradores un diagnòstic integral del seu negoci, des del punt de vista operatiu (sala i cuina) i també empresarial i d’imatge. De la valoració, s’encarrega un equip de consultoria expert en els àmbits assenyalats, que realitza visites als locals i entrevistes amb les persones responsables. A partir d’aquest anàlisi, s’estableixen recomanacions personalitzades enfocades a la millora global dels negocis.

    Assessorament i formació

    El segon eix inclou un cicle de sessions d’assessorament personalitzades i coaching per treballar aspectes com la gestió del recursos humans, la cuina, el màrqueting o el finançament dels negocis. La formació és la tercera línia d’actuació. El pla ofereix tallers per actualitzar els coneixements dels restauradors i restauradores en aspectes com la gestió de la sala, l’estratègia empresarial, la publicitat o les finances. Les sessions formatives es realitzen a l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) i al Centre d’Empreses Can Peixauet.

    El pla de dinamització es completa amb una línia de finançament adreçada als propietaris i propietàries dels establiments, per tal que realitzin obres de millora als seus negocis. Es aquest sentit, es subvencionaran fins a 5.000€ per establiment (50% en la moneda local, les grames)  o fins al 40% de les reformes. Com a novetat, també es preveu un paquet continuïtat adreçat als restauradors i restauradores que van participar a la primera edició, que inclou una sessió de consultoria operativa i una d’empresarial per fer seguiment de les millores introduïdes. Així mateix, podran demanar l’ajut, sempre i quan no haguessin obtingut el màxim import de 5.000 euros a la convocatòria anterior.

    El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre. El període per participar-hi finalitzarà el 12 d’abril. L’Ajuntament desenvolupa aquest pla amb el suport del Programa Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones del sector de la restauració interessades en participar-hi, poden assistir a les sessions informatives programades a la sala Cuines de la biblioteca del Fondo (26 de febrer, 17.30 a 18.30h) i a la cafeteria de la biblioteca de Singuerlín (28 de febrer, de 17.30 a 18.30h).

    El pla de dinamització del sector de la restauració va en la línia d’altres iniciatives municipals de foment de la restauració i la gastronomia. Les sinèrgies que s’estableixen amb el Campus de l’Alimentació, l’Escola de Restauració i la Vinya d’en Sabater, així com amb projectes municipals (la moneda local Grama, el Santa Coloma Degusta o la Mostra Gastronòmica) converteixen  Santa Coloma en una ciutat amb un gran potencial des del punt de vista gastronòmic.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    L’ERESC acollirà dimarts la cloenda de la primera edició del pla de dinamització de la restauració

    L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, lliurarà els diplomes als restauradors i restauradores participants

    Obert el termini per apuntar-se a les píndoles formatives del mes de gener

    La programació de l’any comença amb una sessió sobre els diferents models de CV

    La biblioteca central acull una jornada sobre consum responsable en el marc del programa Ateneus Cooperatius

    La sessió serà el proper dimarts 29 de gener a les 17.45 i comptarà amb la participació de l’economista Arcadi Oliveres