actualitat

  • 21 | 10 | 2021

    Els i les 62 joves de la ciutat que es van quedar sense plaça en els Programes de Formació i Inserció (PFI) de la Generalitat de Catalunya per a aquest curs, podran accedir al recurs creat d’urgència per part de l’Ajuntament de Santa Coloma, sota el nom Projecte Timó, que es realitzarà a través de l’empresa municipal Grameimpuls.   

    D’aquesta manera es dona resposta a una situació que el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya no va poder solucionar a l’inici d’aquest curs 21/22. La manca de places a la Formació Professional i als PFI ha afectat a Santa Coloma de Gramenet i a molts altres municipis.  El Projecte Timó està finançat exclusivament per l’Ajuntament amb una dotació pressupostària de 200.000€ íntegrament municipal i és una formació reconeguda oficialment. Les modalitats formatives que s’impartiran són: «Auxiliar d’hostaleria en cuina i serveis de restauració», «Auxiliar de muntatges d’instal·lacions elèctriques, aigua i gas», «Auxiliar d’activitats d’oficina i serveis administratius generals» i «Auxiliar de comerç i atenció al públic». Aquests cursos tenen previst començar el proper 25 d’octubre amb una durada de 1.000 hores i es faran de dilluns a divendres durant 5 hores diàries als tallers i instal·lacions de Grameimpuls.

    L’alcaldessa, Núria Parlon, a l’acte de presentació d’aquest recurs al CRJ Mas Fonollar ha assenyalat que hi ha una “manca greu de places generalitzada” als estudis postobligatoris a Santa Coloma: “Entre aquesta manca, ens preocupa de forma important  l’alumnat que ha volgut matricular-se als PFI i no ha obtingut plaça. És per això que hem creat aquest dispositiu d’urgència que permetrà pal·liar la manca de places previstes pel Departament d’Educació. En aquest cas superem la seva oferta amb la creació de 62 places per les 59 de la Generalitat”.

    Acompanyament individualitzat

    Des de finals de juliol   l’Ajuntament es va posar en marxa mobilitzant recursos municipals per donar sortida a joves sense titulació de l’ESO i que volen trobar una nova via per graduar-se i millorar la seva formació. Es tracta de donar una segona oportunitat a joves que el sistema no acompanya,  posant a la seva disposició recursos educatius i d’orientació perquè puguin obtenir una formació bàsica per enfrontar-se al món laboral amb unes mínimes garanties o bé seguir els estudis postobligatoris com els cicles formatius.

    El Projecte Timó també disposarà d’un servei d’acompanyament individualitzat de l’alumnat. A través d’una entitat especialista, es farà un seguiment personal a l’alumne o alumna per tal que no abandoni els estudis i poder oferir-li una orientació amb èxit per a seguir amb el seu itinerari vital i formatiu.

    Aquest programa s’emmarca en l’Estratègia Local contra l’Abandonament Escolar Prematur, on l’Ajuntament de la ciutat és pioner, i que té com a objectiu reduir aquest abandonament a la ciutat i afavorir que els i les joves puguin romandre al sistema educatiu i aconseguir una formació postobligatoria bàsica per millorar els índexs d’inserció laboral futurs.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Sessió informativa sobre el curs de Dinamització comunitària

    Es tracta d'una formació adreçada a persones en situació d'atur de 630 hores

    Tantes copes com tipus de vi

    L’alumnat del curs sommelieria de l’Escola de Restauració realitza un taller pràctic de degustacions en gots personalitzats