actualitat

  • 7 | 02 | 2020

    L’Ajuntament posa en marxa la tercera edició d’ajuts per consolidar la restauració local

    El termini per adherir-se al programa finalitza el proper 6 de març

    L’Ajuntament de Santa Coloma posa en marxa per tercer any consecutiu el Pla de dinamització de la restauració, adreçat a establiments d’hostaleria de la ciutat. El projecte té com a objectiu millorar la imatge i la competitivitat dels negocis i consolidar la restauració local, un dels sectors econòmics més importants a Santa Coloma, tant en quantitat – 570 establiments, entre bars, cafeteries, granges i restaurants –, com en qualitat i diversitat gastronòmica. El pla es desenvoluparà fins al 18 de juny i els restauradors i restauradores interessades poden adherir-s’hi fins al 6 de març.

    En total, aquest 2020 l’Ajuntament destinarà 107.388 euros en un paquet d’ajuts que inclou quatre grans línies d’actuacions: la diagnosi dels establiments a càrrec d’un equip de consultoria expert en hostaleria; un itinerari d’acompanyament personalitzat i coaching; un catàleg de formació en cuina i sala i en estratègia empresarial i una línia d’ajuts econòmics per millorar els locals. En aquest sentit, els establiments participants podran sol·licitar fins a un màxim 5.000 euros que hauran de destinar a realitzar reformes als establiments (com ara l’accessibilitat dels locals), a renovar la maquinària (cuina, neveres, climatització, etc.), el vestuari de la plantilla i el mobiliari, així com a digitalitzar el negoci (compra d’ordinadors o tabletes, desenvolupament d’estratègia de màrqueting i comunicació, entre d’altres). Una de les novetats d’enguany és que l’ajut també servirà per subvencionar la reparació de maquinària i fomentar la sostenibilitat. El 50% d’aquesta subvenció es cobrarà en moneda local, les grames.

    Un índex de satisfacció d’excel·lent

    Aquesta és la tercera edició d’un pla que es va posar en marxa el 2018 com a prova pilot als barris de la zona centre de la ciutat i que es va estendre, l’any passat, a la resta de Santa Coloma. En aquests dos primers anys, han participat 119 negocis de restauració (49 l’any 2018 i 70 en 2019) amb un índex de satisfacció molt elevat. De fet, els restauradors i restauradores que han participat fins ara puntuen amb un 9 el projecte que els ha permès detectar els seus punts forts i febles i implementar accions necessàries per oferir un millor servei i qualitat.

    L’Ajuntament desenvolupa aquest projecte amb el suport del Programa metropolità de polítiques socials municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones del sector de la restauració interessades a participar-hi, s’hauran de posar en contacte amb el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, presencialment (av. de la Generalitat 99-101) o a través del telèfon 93 466 52 24. El pla va en la línia d’altres actuacions municipals a favor de la restauració, font de dinamisme de l’economia local, que crea ocupació i consolida la fortalesa de la marca Santa Coloma Gastronòmica.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Les soft skills protagonitzen la propera formació empresarial

    El taller tindrà lloc els dies 14, 19 i 21 de novembre en format virtual

    Els plats de cullera centren el proper taller del «Passió per la cuina»

    ‘Fem bullir l’olla’ és el títol del monogràfics programat per a l’11 i el 13 de novembre

    La cinquena edició del programa de foment de la contractació pública començarà l’11 de novembre

    El mòdul serà introductori i forma part d’un itinerari per assessorar a les empreses del territori a presentar-se a licitacions públiques

    El punt Reempresa de Grameimpuls guardonat per 3r any consecutiu

    La Diputació de Barcelona atorga el primer premi a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com el municipi més actiu al programa.