actualitat

  • 7 | 02 | 2020

    L’Ajuntament posa en marxa la tercera edició d’ajuts per consolidar la restauració local

    El termini per adherir-se al programa finalitza el proper 6 de març

    L’Ajuntament de Santa Coloma posa en marxa per tercer any consecutiu el Pla de dinamització de la restauració, adreçat a establiments d’hostaleria de la ciutat. El projecte té com a objectiu millorar la imatge i la competitivitat dels negocis i consolidar la restauració local, un dels sectors econòmics més importants a Santa Coloma, tant en quantitat – 570 establiments, entre bars, cafeteries, granges i restaurants –, com en qualitat i diversitat gastronòmica. El pla es desenvoluparà fins al 18 de juny i els restauradors i restauradores interessades poden adherir-s’hi fins al 6 de març.

    En total, aquest 2020 l’Ajuntament destinarà 107.388 euros en un paquet d’ajuts que inclou quatre grans línies d’actuacions: la diagnosi dels establiments a càrrec d’un equip de consultoria expert en hostaleria; un itinerari d’acompanyament personalitzat i coaching; un catàleg de formació en cuina i sala i en estratègia empresarial i una línia d’ajuts econòmics per millorar els locals. En aquest sentit, els establiments participants podran sol·licitar fins a un màxim 5.000 euros que hauran de destinar a realitzar reformes als establiments (com ara l’accessibilitat dels locals), a renovar la maquinària (cuina, neveres, climatització, etc.), el vestuari de la plantilla i el mobiliari, així com a digitalitzar el negoci (compra d’ordinadors o tabletes, desenvolupament d’estratègia de màrqueting i comunicació, entre d’altres). Una de les novetats d’enguany és que l’ajut també servirà per subvencionar la reparació de maquinària i fomentar la sostenibilitat. El 50% d’aquesta subvenció es cobrarà en moneda local, les grames.

    Un índex de satisfacció d’excel·lent

    Aquesta és la tercera edició d’un pla que es va posar en marxa el 2018 com a prova pilot als barris de la zona centre de la ciutat i que es va estendre, l’any passat, a la resta de Santa Coloma. En aquests dos primers anys, han participat 119 negocis de restauració (49 l’any 2018 i 70 en 2019) amb un índex de satisfacció molt elevat. De fet, els restauradors i restauradores que han participat fins ara puntuen amb un 9 el projecte que els ha permès detectar els seus punts forts i febles i implementar accions necessàries per oferir un millor servei i qualitat.

    L’Ajuntament desenvolupa aquest projecte amb el suport del Programa metropolità de polítiques socials municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones del sector de la restauració interessades a participar-hi, s’hauran de posar en contacte amb el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, presencialment (av. de la Generalitat 99-101) o a través del telèfon 93 466 52 24. El pla va en la línia d’altres actuacions municipals a favor de la restauració, font de dinamisme de l’economia local, que crea ocupació i consolida la fortalesa de la marca Santa Coloma Gastronòmica.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Nou servei d’assessorament sobre contractació pública adreçat a persones emprenedores

    El recurs és gratuït i té com a objectiu fomentar la participació d’autònoms/es i petites i mitjanes empreses en aquest tipus de procediments

    Un taller sobre networking centra la propera formació empresarial

    ‘No dinis maig sol’ és el nom d’aquest taller en format virtual que es realitzarà el 26 de novembre de 15.30 a 19.30 hores

    Obert el termini per participar a la Casa d’Oficis

    Aquesta convocatòria incorpora l’especialitat d’Operacions bàsiques de cuina/ Operacions bàsiques de restaurant i bar