actualitat

  • 7 | 02 | 2020

    L’Ajuntament posa en marxa la tercera edició d’ajuts per consolidar la restauració local

    El termini per adherir-se al programa finalitza el proper 6 de març

    L’Ajuntament de Santa Coloma posa en marxa per tercer any consecutiu el Pla de dinamització de la restauració, adreçat a establiments d’hostaleria de la ciutat. El projecte té com a objectiu millorar la imatge i la competitivitat dels negocis i consolidar la restauració local, un dels sectors econòmics més importants a Santa Coloma, tant en quantitat – 570 establiments, entre bars, cafeteries, granges i restaurants –, com en qualitat i diversitat gastronòmica. El pla es desenvoluparà fins al 18 de juny i els restauradors i restauradores interessades poden adherir-s’hi fins al 6 de març.

    En total, aquest 2020 l’Ajuntament destinarà 107.388 euros en un paquet d’ajuts que inclou quatre grans línies d’actuacions: la diagnosi dels establiments a càrrec d’un equip de consultoria expert en hostaleria; un itinerari d’acompanyament personalitzat i coaching; un catàleg de formació en cuina i sala i en estratègia empresarial i una línia d’ajuts econòmics per millorar els locals. En aquest sentit, els establiments participants podran sol·licitar fins a un màxim 5.000 euros que hauran de destinar a realitzar reformes als establiments (com ara l’accessibilitat dels locals), a renovar la maquinària (cuina, neveres, climatització, etc.), el vestuari de la plantilla i el mobiliari, així com a digitalitzar el negoci (compra d’ordinadors o tabletes, desenvolupament d’estratègia de màrqueting i comunicació, entre d’altres). Una de les novetats d’enguany és que l’ajut també servirà per subvencionar la reparació de maquinària i fomentar la sostenibilitat. El 50% d’aquesta subvenció es cobrarà en moneda local, les grames.

    Un índex de satisfacció d’excel·lent

    Aquesta és la tercera edició d’un pla que es va posar en marxa el 2018 com a prova pilot als barris de la zona centre de la ciutat i que es va estendre, l’any passat, a la resta de Santa Coloma. En aquests dos primers anys, han participat 119 negocis de restauració (49 l’any 2018 i 70 en 2019) amb un índex de satisfacció molt elevat. De fet, els restauradors i restauradores que han participat fins ara puntuen amb un 9 el projecte que els ha permès detectar els seus punts forts i febles i implementar accions necessàries per oferir un millor servei i qualitat.

    L’Ajuntament desenvolupa aquest projecte amb el suport del Programa metropolità de polítiques socials municipals 2016-2019 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones del sector de la restauració interessades a participar-hi, s’hauran de posar en contacte amb el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, presencialment (av. de la Generalitat 99-101) o a través del telèfon 93 466 52 24. El pla va en la línia d’altres actuacions municipals a favor de la restauració, font de dinamisme de l’economia local, que crea ocupació i consolida la fortalesa de la marca Santa Coloma Gastronòmica.

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Un grup d’alumnes universitaris de Perú visiten Grameimpuls

    La trobada s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Universitat de Barcelona i els ajuntaments de Santa Coloma i L’Hospitalet de Llobregat.

    Finalitzen les tasques de conreu de productes de temporada a l’hort de la vinya d’en Sabater

    Carxofes, espinacs, escaroles, faves o pèsols són algunes de les hortalisses i verdures que s’hi han conreat.

    Programades dues sessions informatives més sobre els ajuts a l’autoocupació

    La primera trobada està prevista de 14 a 15.30 hores i la segona, de 18 a 19.30 hores. 

    Santa Coloma tanca el mes d’octubre amb 8.292 persones aturades

    Respecte l’any anterior, un total de 959 persones han sortit de les llistes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), 11,4%.
    Etiquetes: atur , Grameimpuls , santa coloma , soc
    +