Catàlegs que van i venen. Calculadores a ple rendiment. Pressupostos i factures. L’empresa simulada de Grameimpuls participa des d’aquest dimecres i fins aquest divendres a la 13 Fira Internacional d’Empreses Simulades SEFED. La trobada, que té lloc en el recinte fira de Plaça Espanya de Fira Barcelona, permet l’alumnat vendre els seus productes i comprar-ne d’altres de la setantena d’empreses simulades que hi participen.
Modular SEFED és l’empresa simulada de Grameimpuls del programa SEFED. Al llarg dels tres dies, els i les alumnes posen en pràctica la part més comercial de la seva formació: mostrar els seus productes en directe per tal d’aconseguir nous clients o fidelitzar els antics.
Més de 90.000 alumnes
Fa trenta anys que el programa SEFED es va posar en marxa. Durant tot aquest temps, el projecte s’ha consolidat com una eina eficaç per promoure la inserció laboral de persones en situació d’atur. En aquest sentit, el 77% de les persones que van realitzar la formació, actualment estan treballant i el 54% tenen un contracte indefinit. En total, 91.552 persones han estat formades a tota Espanya, 22.792 a Catalunya.
Aquestes són algunes de les dades que es van fer públiques aquest dimecres, a l’acte d’inauguració de la fira, que ha anat a càrrec de Miquel-Muç Vall, director de la Fundació Inform. També hi ha assistit Mercè Garau, directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Jordi Blanch, subdirector general d’Ordenació de la Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Juan Pedro Pérez, president de la Fundació Inform. Després dels parlaments, el sociòleg Oriol Homs ha presentat l’avaluació de l’impacte del programa SEFED.