El volum de les iniciatives emprenedores liderades per dones i ateses per GRAMEIMPULS, ofereix dades similars a les de la resta de Catalunya.
Però si ens preguntem com és la dona emprenedora colomenca que passa pel SFE, des d’aquí podem dir que és una dona d’una edat mitjana d’uns 35 anys, en un 84% de nacionalitat espanyola i en la seva majoria, un 32%, amb estudis secundaris no obligatoris. Si mirem la seva situació laboral, en el moment de venir a informar-se trobem que el 34% estava en situació d’atur (menys d’un any) i el 28% treballaven per alguna empresa. Aquest perfil canvia una mica si mirem les dones que creen empresa, on l’edat mitjana es situa a 37 anys i un 83% són nacionals. Pel que fa a la situació d’atur, el 56% portava més d’un any sense feina abans de crear l’empresa, i el nivell formatiu que en tenia el 39% era estudis secundaris no obligatoris. El 35% va emprendre en el sector comerç i el 22% va muntar empreses de serveis.
Com a dades més autonòmiques destacar que la recessió econòmica va afectar de manera desigual a l’activitat emprenedora entre homes i dones. Mentre que els homes van patir una recessió al 2008, aquesta no es va fer sentir fins el 2009 en el cas de les dones. Les dones presenten un nivell d’estudis formals superior als homes, però provenen de llars amb rendes anuals relativament inferiors a les dels homes emprenedors. D’altra banda, les dones creen empreses relacionades amb serveis i consum, i no s’involucren en activitats exportadores.