actualitat

  • 6 | 11 | 2023

    L’Escola de Restauració acull una trobada de professionals vinculats a la DO Alella

    L’acte, impulsat per la revista Papers de Vi, ha reunit 250 persones

    L’Escola de Restauració Santa Coloma ha acollit, aquest dilluns, la Vinografia dels Alella, un esdeveniment que organitza cada quatre anys la revista especialitzada Papers de Vi. La trobada ha aplegat uns 250 professionals vinculats a la DO Alella, de la qual format part també la Vinya d’en Sabater.

    Durant la trobada, les persones participants han pogut tastar i conèixer, des dels vins més exclusius dels cellers coneguts i reconeguts, fins a aquelles ampolles que són el somni de petits productors que fan les primeres passes en l’apassionant món del vi. En aquest sentit, també s’han pogut tastar els vins que s’elaboren de les varietats de raïm de la Vinya d’en Sabater.

    La DO Alella és un territori de menys de 200 hectàrees on hi conviuen 192 vins. Una referència per hectàrea, el que demostra que la DO Alella és ple de productors que elaboren petitíssimes produccions de molt poques ampolles. Són un total de 37 elaboradors, entre cellers, viticultors amb vinya pròpia, però que elaboren (o es fan elaborar) el vi al celler d’altri, i comerciants de vins.

    Catàleg exhaustiu

    La Vinografia dels Alella és un especial que edita la revista cada quatre anys. Es tracta d’un catàleg molt exhaustiu en què apareixen les fotos i fitxes de tots els vins que s’elaboren al territori DO Alella, amb DO o sense. L’edició d’enguany, encartada dins el número ordinari de tardor de Papers de vi, aplega un total de 192 vins, 13 més que l’edició anterior i 60 més que la prèvia.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades