actualitat

  • 2 | 11 | 2018

    L’itinerari Iria forma dones de la ciutat en oficis tradicionalment masculins

    En marxa la segona edició d’aquesta acció formativa que pretén trencar estereotips de gènere

    Un grup de dones de Santa Coloma estan participant en l’itinerari Iria, un curs que les forma en oficis tradicionalment masculinitzats. El programa, que busca trencar estereotips de gènere i fomentar la igualtat d’oportunitats, inclou tallers de fontaneria, electricitat, construcció i automoció, així com sessions de defensa personal.

    Aquesta és la segona edició d’una formació que desenvolupa l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, en el marc del projecte Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El projecte Iria té una durada total de 150 hores i es realitza al Centre de Formació i Treball.

    Des d’ara i fins al mes de desembre, les participants –una quinzena de dones de perfils socials diversos – aprendran a realitzar feines que històricament han ocupat els homes, com ara el muntatge de sanitaris, la substitució de rajoles, la instal·lació de quadres elèctrics o tasques de bricolatge i de manteniment de vehicles. Com a taller complementari, les dones realitzaran accions de sensibilització en igualtat d’oportunitats vers el trencament d’estereotips, així com sessions de coaching i assessorament destinades a la recerca de feina.

    Taller de seguretat personal

    L’itinerari també contempla un taller d’habilitats per a la prevenció i seguretat personal que es realitzarà al Club Esportiu Satori, amb qui Grameimpuls ha signat un conveni de col·laboració. El taller consta de dues parts, una teòrica i una altra pràctica, on les dones aprendran a fer bloqueigs o agafades enfocades a la seva autoprotecció i defensa personal. L’encarregada d’impartir les sessions serà Iria Fernández de Arroyabe, campiona d’Espanya de la modalitat de kata i kumit.

    L’experiència i la metodologia d’aquesta iniciativa s’implementarà en altres programes que l’Ajuntament de Santa Coloma, a través de l’empresa municipal, desplegarà al llarg del 2019. Més enllà de la formació, el circuit busca apoderar i capacitar les dones per tal que puguin accedir a un mercat laboral més igualitari. El projecte és una actuació més en la línia de les polítiques municipals en clau de gènere, encaminades a fomentar la igualtat d’oportunitats i la millora de l’ocupabilitat de les dones de Santa Coloma.

     

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Els fumats centren el proper monogràfic per a professionals de la restauració

    La formació, que té una durada de tres sessions, arrenca el proper 14 de febrer

    Obert el procés de selecció per a cinc cursos de formació en instal·lacions, manteniment de xarxes d’aigua i electricitat

    Estan adreçats a persones en situació d’atur i tenen com a objectiu millorar la seva ocupabilitat

    Les dones del sector de la restauració protagonitzen del calendari del 2018

    Susana Beltrán, docent a l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC) que gestiona Grameimpuls, és la imatge del mes de juny
    Etiquetes: calendari , dones , eresc , Grameimpuls
    +