actualitat

  • 25 | 10 | 2019

    Més de la quarta part de l’activitat econòmica de Santa Coloma es concentra al comerç i la restauració

    Es una de les dades que revela el Perfil de la Ciutat, l’informe anual sobre la situació socioeconòmica de 14 municipis catalans

    Més de la quarta part de l’activitat econòmica de Santa Coloma es concentra al comerç i la restauració, segons revela el Perfil de la Ciutat 2019 que s’ha presentat aquest divendres a Viladecans. Aquest informe anual recull dades sobre set indicadors socioeconòmics (demografia, mercat de treball, habitatge, activitat econòmica, teixit empresarial, cohesió social i sostenibilitat) de 14 municipis catalans, entre ells Santa Coloma.

    El document, que s’ha presentat amb dades del 2018, les darreres disponibles, clou que 27% de les feines que hi ha a Santa Coloma estan vinculades al petit comerç (17,07%) i l’hostaleria (9,85%), el percentatge més alt de tots els municipis estudiats. Les polítiques municipals a favor de la gastronomia i la restauració, l’existència d’equipaments de formació com l’Escola de Restauració – que gestiona Grameimpuls – i la manca de sòl industrial, expliquen que una de cada deu ocupacions a la ciutat estigui relacionada amb el món de l’hostaleria.

    Fregant els/les 10.000 assalariats/ades

    L’informe també revela que Santa Coloma va tancar el 2018 amb 9.973 persones assalariades (465 més que l’any anterior) i 6.175 persones autònomes (118 més que al 2017). Una altra de les dades del mercat laboral que inclou El Perfil de la Ciutat 2019 és l’índex d’atur de llarga durada, que és del 39,04%, la qual cosa situa Santa Coloma dins del grup de municipis amb millors xifres en aquest indicador. Pel que fa al teixit empresarial, Santa Coloma té registrades 1.899 empreses, una dada similar a la que hi havia l’any 2010.

    El Perfil de la Ciutat és un informe que mesura la qualitat de vida i el benestar de les ciutats i la seva ciutadania. Hi col·laboren 14 ajuntaments (Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Terrassa i Vic). La iniciativa té com a objectiu desenvolupar i aplicar eines que facilitin la presa de decisions i la definició d’estratègies a nivell de desenvolupament econòmic local.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades