Un total de 80 persones perceptores de la Renda Mínima d’Inserció (RMI) participaran de les mesures actives d’inserció i el pla d’ocupació específic per a aquest col·lectiu.
Un total de 60 colomencs i colomenques formaran part d’un dispositiu que durant set mesos comptaran amb un acompanyament intensiu a la inserció laboral. L’itinerari es desenvolupa en fases molt definides que permetran incrementar el grau d’ocupabilitat i d’inserció de les persones participants.
En una primera fase es realitza un diagnòstic de l’ocupabilitat de la persona i s’elabora el seu pla individual d’inserció. De forma paral·lela es treballen les competències de base i les transversals, així com les motivacions i interessos ocupacionals i la seva adequació al context laboral. En una segona i tercera fase es treballen els diferents canals i eines de recerca de feina, així com la participació en píndoles formatives en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i competències transversals.
El programa també compta amb la possibilitat de realitzar pràctiques en empreses, com a instrument perquè les persones participants puguin tenir un contacte directe amb l’empresa i un valor afegit al seu currículum vers la inserció laboral. Les persones beneficiàries de les mesures actives d’inserció, tenen la possibilitat de participar en el procés de selecció dels plans d’ocupació de treball i formació pel col·lectiu perceptor de la Renda Mínima d’Inserció.
D’aquest pla d’ocupació es beneficiaran un total de 20 persones que durant 6 mesos realitzaran treballs i serveis en benefici de la comunitat i també es formaran en mòduls específics associats als Certificats de Professionalitat.
Aquesta àmplia bateria de mesures tenen un objectiu molt clar, que la persona que està en el període final de percebre la RMI pugui comptar amb tots els recursos necessaris per a la seva inserció laboral en l’empresa ordinària.
Aquests programes es treballen conjuntament amb l’equip de professionals del servei municipal de Drets Socials, amb l’Oficina de Treball del SOC i amb la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, i estan finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació i el Fons Social Europeu.