actualitat

  • 30 | 03 | 2017

    Potenciar l’ocupació serà com sempre el principal objectiu del pla d’actuació d’enguany de Grameimpuls que es desenvoluparà en base a dos eixos d’acció. 

    En primer lloc promoure l’ocupació de qualitat amb igualtat d’oportunitats amb formació i orientació, i en segon terme, enfortir el teixit empresarial, i també promocionar i impulsar l’economia social i solidària.

    Des de Grameimpuls es pretén millorar la qualificació de les persones amb la posada en marxa de 65 cursos formatius per a 975 alumnes en sectors emergents i prioritaris de major demanda de personal. Des del punt de vista de la formació reglada es manté l’oferta de titulacions universitàries a través de la UNED amb una previsió de 1500 matriculacions. D’altra banda es busca fomentar l’ús de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i de les Xarxes Socials organitzant 40 cursos adreçats a unes 250 persones. Pel que fa a l’accés al mercat de treball els itineraris laborals personalitzats i la realització de 80 píndoles formatives beneficiaran a prop de 4.300 persones i els convenis de pràctiques a 540 alumnes.

    Grameimpuls, disposa d’un total de 140 contractes bonificats. Les empreses que tinguin necessitats de contractació podran participar en els programes que faciliten l’accés als ajuts a la contractació i es podran beneficiar durant 6 mesos de pràcticament el 100% del seu cost.

    Durant la programació 2017 es posaran a disposició dels alumnes que hagin finalitzat satisfactòriament un Certificat de Professionalitat, la possibilitat de participar en el programa ERASMUS + i poder realitzar pràctiques en empreses en algun dels països de la Comunitat Europea.

    En aquesta línia d’actuació la igualtat de gènere i la igualtat d’oportunitats són també objectius prioritaris. A través dels programes Plans d’Ocupació i Casa d’Oficis es facilita la contractació de 433 persones amb especial atenció als col·lectius amb més dificultats d’inserció (discapacitats, aturats/des de llarga durada i majors de 45 anys…). Per últim es busca afavorir la qualificació i la incorporació dels joves amb 17 accions adreçades a l’assoliment de les competències clau i de l’ofici que beneficiaran a 250 persones.

    El segon àmbit d’actuació és l’empresarial. A través de Grameimpuls es pretén enfortir el teixit empresarial de la ciutat a través de la promoció i foment de la capacitat emprenedora, atenent tant a la creació com a la consolidació de les empreses i el seu creixement, promocionant la responsabilitat social i impulsant l’economia social i solidària.

    En aquest sentit els programes IMPULSA-T, REEMPRESA i el punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) són cabdals. A més es continuarà oferint allotjament a noves iniciatives empresarials a través dels dos vivers d’empresa que hi ha a Santa Coloma (Can Peixauet i Bosc Llarg).

    Són novetats importants per aquest any l’impuls a la creació d’empreses mitjançant ajuts a l’autoocupació per a persones desocupades i la gestió del programa Ateneus Cooperatius, un projecte que vol contribuir a construir un espai de referència en la promoció i la creació de cooperatives, associacions i societats laborals amb un interès social, en el marc general de l’economia social i solidària.

    Per acabar Grameimpuls preveu assessorar al llarg de l’any 400 nous projectes, prop de les 500 persones emprenedores, 95 plans d’empresa i l’acompanyament a la creació de 100 noves empreses.  

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Les soft skills protagonitzen la propera formació empresarial

    El taller tindrà lloc els dies 14, 19 i 21 de novembre en format virtual

    La cinquena edició del programa de foment de la contractació pública començarà l’11 de novembre

    El mòdul serà introductori i forma part d’un itinerari per assessorar a les empreses del territori a presentar-se a licitacions públiques

    El punt Reempresa de Grameimpuls guardonat per 3r any consecutiu

    La Diputació de Barcelona atorga el primer premi a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com el municipi més actiu al programa.

    Emprenedona III Arrenca la formació

    La tercera edició del programa Emprenedona és ja una realitat. El programa per fomentar la creació i consolidació de negocis liderats per dones del territori ha començat a donar la seves primeres passes i les dones que participen a Emprenedona han començat a realitzar les sessions individualitzades de diagnosi així com a els mòduls formatius del programa.