Potenciar l’ocupació serà com sempre el principal objectiu del pla d’actuació d’enguany de Grameimpuls que es desenvoluparà en base a dos eixos d’acció.
En primer lloc promoure l’ocupació de qualitat amb igualtat d’oportunitats amb formació i orientació, i en segon terme, enfortir el teixit empresarial, i també promocionar i impulsar l’economia social i solidària.
Des de Grameimpuls es pretén millorar la qualificació de les persones amb la posada en marxa de 65 cursos formatius per a 975 alumnes en sectors emergents i prioritaris de major demanda de personal. Des del punt de vista de la formació reglada es manté l’oferta de titulacions universitàries a través de la UNED amb una previsió de 1500 matriculacions. D’altra banda es busca fomentar l’ús de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i de les Xarxes Socials organitzant 40 cursos adreçats a unes 250 persones. Pel que fa a l’accés al mercat de treball els itineraris laborals personalitzats i la realització de 80 píndoles formatives beneficiaran a prop de 4.300 persones i els convenis de pràctiques a 540 alumnes.
Grameimpuls, disposa d’un total de 140 contractes bonificats. Les empreses que tinguin necessitats de contractació podran participar en els programes que faciliten l’accés als ajuts a la contractació i es podran beneficiar durant 6 mesos de pràcticament el 100% del seu cost.
Durant la programació 2017 es posaran a disposició dels alumnes que hagin finalitzat satisfactòriament un Certificat de Professionalitat, la possibilitat de participar en el programa ERASMUS + i poder realitzar pràctiques en empreses en algun dels països de la Comunitat Europea.
En aquesta línia d’actuació la igualtat de gènere i la igualtat d’oportunitats són també objectius prioritaris. A través dels programes Plans d’Ocupació i Casa d’Oficis es facilita la contractació de 433 persones amb especial atenció als col·lectius amb més dificultats d’inserció (discapacitats, aturats/des de llarga durada i majors de 45 anys…). Per últim es busca afavorir la qualificació i la incorporació dels joves amb 17 accions adreçades a l’assoliment de les competències clau i de l’ofici que beneficiaran a 250 persones.
El segon àmbit d’actuació és l’empresarial. A través de Grameimpuls es pretén enfortir el teixit empresarial de la ciutat a través de la promoció i foment de la capacitat emprenedora, atenent tant a la creació com a la consolidació de les empreses i el seu creixement, promocionant la responsabilitat social i impulsant l’economia social i solidària.
En aquest sentit els programes IMPULSA-T, REEMPRESA i el punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE) són cabdals. A més es continuarà oferint allotjament a noves iniciatives empresarials a través dels dos vivers d’empresa que hi ha a Santa Coloma (Can Peixauet i Bosc Llarg).
Són novetats importants per aquest any l’impuls a la creació d’empreses mitjançant ajuts a l’autoocupació per a persones desocupades i la gestió del programa Ateneus Cooperatius, un projecte que vol contribuir a construir un espai de referència en la promoció i la creació de cooperatives, associacions i societats laborals amb un interès social, en el marc general de l’economia social i solidària.
Per acabar Grameimpuls preveu assessorar al llarg de l’any 400 nous projectes, prop de les 500 persones emprenedores, 95 plans d’empresa i l’acompanyament a la creació de 100 noves empreses.