actualitat

  • 13 | 07 | 2021

    Primeres passes en la col·laboració de Grameimpuls i la masia Can Roda

    El celler ha contractat dues persones en el marc del Programa 30 Plus que gestiona l’empresa municipal

    La inserció laboral és la fase final d’un procés que les persones inicien, sovint, amb la seva participació a cursos de formació ocupacional. És el cas de dos exalumnes de Grameimpuls que fa uns dies van començar a treballar a la masia Can Roda, un celler centenari ubicat a Martorelles (Vallès Oriental). Es tracta d’un tècnic d’enoturisme i un peó especialitzat en el manteniment i la cura de la vinya.

    La Pepi Milà, propietària del celler i responsable del seu departament d’enotursime explica que la col·laboració està sent “perfecta”. “Tot són elogis. Des de Grameimpuls, ens han ajudat molt. Estem molt contentes amb les dues persones que hem contractat”, comenta.  El tècnic d’enoturisme es va formar a l’Escola de Restauració en Sommelieria i el treballador de la vinya va obtenir un certificat de professionalitat de Neteja en Espais Oberts i Instal·lacions Industrials i va treballar a la Vinya d’en Sabater. “A l’estiu, la feina a la vinya augmenta i necessitàvem contractar personal”, admet Milà.

    L’inici d’una col·laboració més estreta

    Aquests dos contractes són només l’inici d’una col·laboració més estreta entre l’empresa municipal i el celler. Després de l’estiu, una alumna del curs de sommelieria iniciarà les pràctiques a la masia.

    Can Roda és una de les masies properes a Barcelona amb més història: la seva data de construcció és de 1864, tot i que el registre més antic és de 1447 i troba a l’Arxiu Diocesà de Barcelona. Des de l’any 2010, elabora vins dins de la DO Alella. La finca compta amb set hectàrees de vinyes amb les varietats de pansa blanca, moscatell, merlot i cabernet.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades