La seva trajectòria professional sempre ha estat vinculada a les persones. La Myrna Aurora Díaz era mestra a Nicaragua, el seu país d’origen fins que, fugint sola d’un context que l’estrenyia, va aterrar a casa d’una àvia de Barcelona per cuidar-la. D’això fa sis anys. “Mai m’ho hagués imaginat, però les circumstàncies van fer que canviés les aules amb infants per l’atenció a la gent gran”, explica. I continua: “Sempre he volgut contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones”.
El repte que tenia per endavant, aleshores, no era fàcil: la dona gran que cuidava tenia una malaltia degenerativa i aviat va adonar-se que necessitava formació per poder oferir una atenció més integral. “Em van recomanar que anés a Grameimpuls, que em podrien assessorar i oferir algun recurs que millorés les meves habilitats professionals”, comenta. Així és com va caure al curs Atenció sociosanitària en institucions socials de La Ginesta – “previ examen d’admissió”, recalca la Myrna, de 55 anys – .
Durant els mesos que va durar la formació, va compaginar estudis amb feina per necessitat econòmica. “No tenia ni per la targeta de l’autobús, així que no quedava més que treballar mentre treia el curs. Entrava a treballar a les 6.30h. Sortia i arribava just les 14.30h. per començar les classes a La Ginesta. Van ser uns mesos molt durs. Vaig estar a punt de llençar la tovallola”, admet.
Història de superació
Per això, quan va finalitzar les classes, mòdul de pràctiques inclòs, i li van donar el certificat de professionalitat va esclatar d’alegria. “Em vaig posar a plorar, perquè havia assolit el meu repte”, diu la Myrna. La seva, com tantes altres, és una història de superació. No només perquè va haver de començar de zero en un altre país i lluny de la família, sinó perquè pel fet de ser dona i estrangera, sent que ha de demostrar doblement la seva vàlua. “És com si estigués en un examen constant”, lamenta.
Actualment, i gràcies a la formació que va realitzar a Grameimpuls, ha aconseguit feina en una residència per a la gent gran de Sant Adrià de Besòs. “Cada centre assistencial treballa d’una manera. Jo sempre m’adapto a maneres de fer i a horaris pel bé de la gent. Estic aprenent moltes coses i ho vull seguir fent”, assegura la Myrna, que té intenció de continuar ampliant estudis. “No penso aturar-me aquí. Si em donen l’oportunitat de fer un altre curs per millorar l’atenció que dono a les persones, el faré. M’apassiona la meva feina i tenir cura dels altres”, clou.