actualitat

  • 29 | 06 | 2021

    Queixalades solidàries i més saludables

    L’alumnat de la Casa d’oficis elabora un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris per ajudar-los a elaborar menús sans i a millorar l’aprofitament alimentari

    La d’amanida de llenties amb hortalisses ecològiques és, només, una de les vint fitxes tècniques que formaran part del receptari que l’alumnat del curs d’auxiliar de cuina de la Casa d’oficis està elaborant per a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris de la ciutat (menjador social i Banc d’aliments). Es tracta d’un projecte que pretén ajudar-los a elaborar menús més saludables i a reduir el malbaratament alimentari amb unes fitxes senzilles, però que inclouran informació sobre la conservació i l’elaboració dels productes i la manipulació del maquinari bàsic de cuina.

    Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys (5 nois i 5 noies) treballen hores d’ara en el receptari, una activitat que forma part dels continguts de l’itinerari formatiu que fan a l’Escola de Restauració (ERESC), però que va molt més enllà del desenvolupament curricular. I és que, l’activitat no només millora les competències laborals dels joves –lligades al treball pràctic–, sinó que els fa protagonistes del seu procés de qualificació i creixement professional i facilita la seva implicació amb el territori des del punt de vista social i mediambiental.

     

    Col·laboració estreta

    El receptari és una iniciativa més en la línia de col·laboració oberta amb el Programa d’aliments solidaris municipal. De fet, ja fa temps que l’hivernacle, vinculat a l’Escola de Restauració, subministra verdures i hortalisses ecològiques i de quilòmetre zero tant al Banc d’aliments, com al menjador social. Enciams, albergínies, pebrots, patates, cebes o tomàquets són alguns dels productes de temporada que actualment s’estan oferint als veïns i veïnes de Santa Coloma amb més dificultats, ja sigui en forma de menú o dins del servei de repartiment de menjar per emportar-se a casa.

     

     

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Contractades amb una durada mínima de 6 mesos 60 persones de més de 30 anys en el marc del programa 30 Plus

    Un total de 37 empreses s’han beneficiat dels ajuts a la contractació de fins a 9 mesos que ofereix el programa.

    Erasmus+ a Grameimpuls

    Grameimpuls gestiona des de l’any 2016 diferents convenis ERASMUS, amb un total de 17 mobilitats atorgades pel Servei Espanyol per a la Internalització de l’Educació (SEPIE).
    Etiquetes: Erasmus+ , formació , Grameimpuls
    +

    El 16 de setembre se celebrarà la 2a edició de la Fira d’Economia social i solidària

    Enguany la mostra d’entitats del Barcelonès Nord comptarà amb més espai a la Plaça de la Vila

    Tornem amb la formació empresarial al setembre

    Les inscripcions per participar a la formació de setembre ja són obertes. Patents i marques així com la xarxa social Instagram seran les temàtiques a la tornada de l’estiu.