actualitat

  • 14 | 10 | 2021

    La verema a la Vinya d’en Sabater ja ha finalitzat. Per primera vegada, la recollida s’ha fet per varietats. En total, cinc dies coincidint amb els cinc tipus de raïm que hi ha plantat: pansa blanca o xarel·lo; garrut, també conegut com monestrell; picapoll blanc, picapoll negre i garnatxa negra. Com cada any des que es van iniciar les veremes, les persones encarregades de la recollida han estat els i les alumnes del programa la Casa d’Oficis de Grameimpuls.

    Pel que fa als quilos, se n’han collit 1.330 kg en total, dels quals 320 kg corresponen a la varietat de garrut; 76 kg a garnatxa negra; 370 kg a pansa blanca; 554 kg a picapoll blanc i 10 kg a picapoll negre. Aquest any, la producció del vi es farà al celler de Can Roda (Martorelles). El vi de la Vinya d’en Sabater no es comercialitza i serveix de material didàctic per als alumnes de l’Escola de Restauració (ERESC). Aquesta és la cinquena verema des que es va iniciar el projecte de recuperació de la vinya.

    La Vinya, a les rutes de la DO Alella

    Santa Coloma s’ha adherit al Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni històric, cultural i paisatgístic del seu territori. A la pràctica, l’adhesió permet incloure la Vinya d’en Sabater i el seu entorn a les rutes i experiències de vi de que s’organitzin en el marc de la DO Alella.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades