actualitat

  • 10 | 02 | 2015

    L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, ha posat en marxa el projecte vitícola ‘La vinya del Sabater’. L’objectiu d’aquesta iniciativa és la recuperació del conreu de la vinya, molt present fa uns anys a la ciutat quan Santa Coloma de Gramenet era un poble pagès.

    Els terrenys escollits per fer la plantació, que estan ubicats al Recinte Torribera, són cedits per la Diputació de Barcelona i formen part d’una zona que es coneixia com la vinya del Sabater. Es conrearà aproximadament mitja hectàrea.

    Aquest espai està dividit en tres zones situades a diferents alçades, seguint el desnivell de la muntanya. En total són set parcel·les les que actualment s’estan adaptant. Ja s’ha realizat el desbrossament i l’aplanament del terreny, i s’està fent el moviment de terres de la superfície on es plantaran els ceps. Aquests treballs donen feina a 13 persones, que formen part de la Brigada de manteniment de la Serralada de Marina, formada amb fons dels plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

    En una segona fase prevista per a les properes setmanes es portarà a terme el tancament de les parcel·les i s’iniciarà a finals de febrer o principis de març el seu conreu. El projecte contempla la plantació de manera experimental de quatre varietats de raïm: garnatxa i garrut (negra) i pansa i picapoll (blanca). Un total de 20 alumnes del programa ‘Casa d’oficis’ que desenvolupa Grameimpuls, seran els encarregats de fer el conreu, el manteniment i la cura de les vinyes. L’Ajuntament compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) que farà el seguiment enològic del projecte, la recollida i posterior transformació en ví del raïm d’aquí uns cinc anys aproximadament. El pressupost per a la posada en marxa d’aquest projecte de recuperació del patrimoni vitícola és de 18.000€.

     

    Escola de Restauració i Ecometrópoli

    El Consell Assessor de l’Escola de Restauració Santa Coloma (ERESC) que participa en aquesta iniciativa, considera que al 2025 ja es podrà assolir un vi de qualitat. La producció serà limitada i té un caràcter experimental i no pas comercial. El compromís és que el vi resultant estarà destinat als cursos de sommelieria de l’ERESC, que properament tindrà nova seu a l’edifici Canigó del Recinte Torribera, completant l’oferta formativa del Campus de l’Alimentació. El projecte ‘La vinya del Sabater’ també formarà part dels cursos d’educació ambiental que imparteix el centre Ecometrópoli.    

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades