actualitat

  • 8 | 04 | 2013

    El proper 15 d’abril es posa en marxa a la ciutat, a través de Grameimpuls, un nou servei per a emprenedors i emprenedores, el Punt d’atenció del Centre de Reempresa de Catalunya.

    En el marc de les iniciatives que l’Ajuntament de Santa Coloma està executant per impulsar l’economia local s’inicia a la nostra ciutat el programa Reempresa amb l’objectiu de posar en contacte a persones que volen emprendre un projecte empresarial o negoci sense partir de zero amb empresaris i empresàries que volen cedir la seva empresa o negoci; d’aquesta manera emprenedors o emprenedores prenen el relleu d’un projecte empresarial ja existent per rellançar-lo, consolidar-lo i fer-lo créixer.

    Avui s’ha fet l’acte de signatura de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, la Diputació de Barcelona i la patronal CECOT, impulsors d’aquesta iniciativa. A l’acte han estat presents l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon; el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i president de Grameimpuls, Carles Combarros; el vicepresident primer i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil; el president de la patronal CECOT i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

    Amb aquest conveni es materialitza l’arribada de Reempresa a la ciutat, un servei que també podran aprofitar empreses i emprenedors de Badalona i Sant Adrià del Besòs, i que estarà ubicat a les dependències del Servei de Foment Empresarial de Can Peixauet de Grameimpuls (a l’avinguda de la Generalitat 99-101). Santa Coloma de Gramenet es converteix en una de les 9 ciutats catalanes que ofereixen un Punt d’atenció de Reempresa, per a informar i assessorar empresaris i empresàries en la cessió de l’èxit empresarial a Catalunya a través de la compra i venda de negocis en marxa. Actualment les ciutats de Barcelona, Cornellà, Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Viladecans i Vilafranca del Penedès també hi disposen d’aquest servei on s’ofereix informació i assessorament especialitzat, perquè el procés de cessió i adquisició d’empreses sigui viable, àgil i transparent.

    “Per a Santa Coloma”, en paraules de l’alcaldessa “la mesura constitueix un pas més en la lluita contra les conseqüències de la crisi econòmica que estan patint moltes famílies, empreses i comerços locals, a partir d’un servei gratuït que ha demostrat ser eficaç i amb el valor afegit de la innovació a les ciutats on s’ha implantat”. En aquest sentit, segons estudis de Reempresa, es calcula que aquest model impulsa un 15% d’empreses i comerços locals que, d’altra manera, haurien de tancar. “Es preveu que amb el Punt de Reempresa, ajudarem a consolidar unes 50 empreses i negocis a la ciutat”, ha afegit l’alcaldessa.

    Per a fer realitat el Punt s’ha fet una inversió de 6.000 euros inicials, a partir d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, i l’Ajuntament ha posat l’equip tècnic format per dues persones especialitzades. Aquestes persones han rebut formació de Reempresa Catalunya amb el suport de la Diputació per poder assessorar en reemprenedoria. En 18 mesos de funcionament d’aquest programa s’han tancat 87 operacions, s’han mantingut més de 250 llocs de treball amb una inversió aproximada de 4.500.000 euros.

    Per la seva banda el tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i president de Grameimpuls, Carles Combarros, ha recordat que a més d’aquest nou servei, Grameimpuls “també està fent una important tasca d’acompanyament a emprenedors i emprenedores que volen obrir un negoci, que volen millorar la seva competitivitat i a aquelles persones que actualment estan patint una situació d’atur”.

    Etiquetes:

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Nova píndola al catàleg del servei de formació en línia

    Es tracta de l'acció 'Com afrontar una entrevista de treball amb el mètode STAR'

    Aplazada la presentación de los impuestos de abril para a pymes y autónomos/as

    Las liquidaciones se podrán presentar hasta el 20 de mayo si la facturación no supera los 600.000 euros/año