actualitat

  • 17 | 06 | 2021

    Rumb a Roma

    Després de mesos paralitzat per la pandèmia, es reprèn l’Erasmus +, que permetrà a tres alumnes de formació de Grameimpuls fer una estada de pràctiques a la capital italiana

    Aprendre és la paraula que més repeteix l’Emma Adam, una jove de 19 anys que dedicarà les properes setmanes a conèixer els secrets de la gastronomia italiana. Marxa a Roma. “Vaig amb la idea d’aprendre a fer la millor pizza i la millor pasta del món”, explica a l’altra banda de la línia telefònica. Com ella, en Francisco García (40) i l’Enrique Reyes (20) també viuran l’experiència italiana. Tots tres són alumnes de cursos de formació ocupacional a Grameimpuls i han estat seleccionats per fer pràctiques del 21 de juny al 20 de juliol a la capital d’Itàlia en el marc de l’Erasmus +.

    Aquest programa de mobilitat europea es reprèn després de mesos paralitzat a causa de la pandèmia de la covid-19. Ara, la situació ha millorat i, tot i que s’hauran de seguir estrictament les mesures sanitàries – mans, mascareta i distància – és possible reactivar l’estada de pràctiques adreçada a alumnes que han fet cursos de formació. L’Emma i el Francisco van fer el d’operacions bàsiques de cuina a l’Escola de Restauració (ERESC) i l’Enrique, un de gestió i organització de magatzems, a la Ginesta.

    Iniciativa enriquidora

    “Al final, es tracta de posar en pràctica allò que hem après a l’aula”, coincideixen en assegurar els participants. I és que, l’Erasmus + és iniciativa molt enriquidora que els permet, no només créixer professionalment, sinó conèixer la realitat d’un altre país. “És una oportunitat laboral increïble”, assegura l’Enrique. Per primera vegada, un alumne format en l’àmbit de la logística com ell farà pràctiques en una empresa del sector a Roma. “És un camp que m’agrada molt i al qual me’n vull dedicar”, afegeix.

    L’Emma, la més jove dels tres, està estudiant el grau d’Enginyeria agrícola a la universitat, que els darrers mesos ha compaginat amb el curs de l’ERESC. Li encanta la cuina, passió que li ve de tradició familiar. “El meu pare és cuiner i a mi és un ofici que m’ha atret sempre”, explica. A Roma farà pràctiques en un restaurant vegetarià. “Estic molt il·lusionada amb la idea de fer la mobilitat a Itàlia: vull esprémer el país al 100%”, comenta. L’aventura arrencarà el 21 de juny.

    Aprofitar l’aturada per formar-se

    La història del Francisco és una mica diferent a la dels seus companys de viatge, ja que és una de les milers de persones afectades per un ERTE. Abans de la pandèmia, treballava en un hotel a Barcelona. En quedar-se sense feina, va buscar un curs de formació. “Volia aprofitar el temps”, diu. I continua: “M’agrada molt el món de l’hostaleria i crec que el fet d’haver-me format en cuina em pot obrir altres portes”. En Francisco farà les pràctiques en un restaurant típic italià, ubicat al barri jueu.

    El programa, subvencionat per la Comissió Europea, té la vocació de fomentar projectes de mobilitat amb finalitat educativa per a diferents tipologies d’estudiants. Des d’aquest any, l’Erasmus + ha iniciat una nova etapa en què es prioritza la transformació digital, la inclusió i la diversitat i el medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Els plats de cullera centren el proper taller del «Passió per la cuina»

    ‘Fem bullir l’olla’ és el títol del monogràfics programat per a l’11 i el 13 de novembre

    Comença una nova edició de ‘Passió per la cuina’

    El taller Cuina fusió, que tindrà lloc el 10 d’octubre (de 17.30 a 20 h), dona el tret de sortida a una nova edició del cicle «Passió per la cuina».

    Les atencions immediates augmenten un 17% durant el primer semestre de l’any

    Des de gener i fins al juny, s’han gestionat més de 5.000 consultes sense cita

    32 noves contractacions a través dels plans d’ocupació

    Els contractes tindran una durada d’entre els 4 i els 6 mesos