Grameimpuls ha assessorat durant 2013 un total de 507 projectes empresarials, liderats per 679 persones emprenedores. D’aquests, 106 s’han legalitzat com a empreses.
El 2013 el Servei de Foment Empresarial (SFE) de Grameimpuls ha incrementat en més d'un 2% el nombre de projectes assessorats. Aquesta dada cal interpretar-la tenint en compte que 2012 ja va suposar un augment important (14%) en el volum d'usuaris/àries atesos/es. Pel que fa a plans d'empresa les xifres són similars a les de 2012, mentre que les empreses creades amb el suport del SFE han augmentat un 16%, arribant a una xifra total provisional de 106 empreses.
Entre les variables que defineixen als usuaris/àries, els valors de moltes d’elles es mantenen gairebé igual des de fa uns sis anys. Tot i així, sembla que hi ha una tendència cap a que, cada vegada, siguin més majoritaris les persones emprenedores en situació d'atur (68%), amb nivell educatiu de secundària (53%) i, també, de major edat (37 anys i mig). Pel que fa a la presència d'immigrants la xifra ha patit una reducció del 42% en comparació amb 2012, de manera que ara ha baixat fins al 14% el pes dels usuaris/àries nouvinguts/des.
Les persones que finalment tiren endavant el seu projecte empresarial es caracteritzen per tenir més de 38 anys i, comparats amb el global, un nivell educatiu lleugerament inferior, un percentatge més gran d'homes i també major presència de persones amb nacionalitat espanyola. Pel que fa al tipus d'empreses, entre comerços (32%) i bars/restaurants (20%) sumen més de la meitat dels negocis constituïts amb el suport de Grameimpuls. Entre els comerços predominen els d'alimentació (45%) i, a molta distància, també destaquen els d'equipament per a la persona (20%). La forma jurídica predominant continua sent la del treballador autònom, que correspon al 85% de les empreses que s'han constituït amb l'acompanyament del Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls.
L’assignatura pendent continua esdevenint el col·lectiu de dones, que lideren només 200 del 507 projectes atesos, una xifra doncs, que encara no arriba a la paritat en l’emprenedoria tot i que redueix distàncies any rere any.