actualitat

  • 14 | 06 | 2018

    S’engega un programa integral de dinamització del sector de la restauració

    L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, destinarà 186.000 € a un projecte adreçat a bars, restaurants, granges o cafeteries

    L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, destinarà 186.000 € a un programa de dinamització del sector de la restauració i l’hostaleria de la zona centre de la ciutat. El pla s’adreça als 327 establiments, entre bars, restaurants, cafeteries i granges dels barris del Riu Nord, el Riu Sud, el Centre, Can Mariner, el Cementiri Vell, la Riera Alta i el Llatí. La iniciativa està enfocada a millorar-ne la imatge i a incrementar les competències de les persones que els regenten. Es tracta d’un projecte personalitzat, adaptat a les necessitats de cada negoci, que compta amb l’acompanyament d’experts del sector de l’hostaleria i l’empresa.

    El pla, que s’estendrà posteriorment a la resta de barris, es vehicula a través de tres eixos. D’una banda, s’ofereix un diagnòstic integral del negoci a les persones del sector adherides al programa des del punt de vista empresarial, tècnic i d’imatge. Aquesta valoració serà a càrrec d’un equip de consultoria, que visitarà els locals i entrevistarà les persones responsables per tal de conèixer l’estat del seu negoci (imatge, oferta gastronòmica, perfil del client habitual, preparació dels recursos humans, etc.). A partir d’aquesta anàlisi, s’establiran recomanacions personalitzades dirigides a la millora global dels establiments.

    La segona pota d’aquest programa comprèn un cicle de sessions d’assessorament individualitzades i de coaching per treballar aspectes com la gestió dels recursos humans, el finançament, la cuina i el màrqueting dels negocis. Finalment, hi ha cursos per actualitzar els coneixements (gestió de sala, estratègia, publicitat i finances, entre altres). Aquestes sessions s’impartiran a l’Escola de Restauració de Santa Coloma (ERESC).

    Fins a 5.000€ en ajuts
    Tot plegat es completa amb una línia de finançament adreçada a les persones propietàries dels negocis, per tal que realitzin obres de millora als seus establiments. En concret, se subvencionarà el 40% de la inversió del projecte de reforma de les instal·lacions, renovació de l’equipament informàtic, d’imatge o de maquinària, entre d’altres, amb un màxim de 5.000 € per establiment. El projecte es desenvoluparà fins al 31 de desembre. El termini de sol·licituds per participar-hi acaba el 30 de juny.

    Aquest programa, que forma part de l’actuació de millores als barris centrals, cofinançat per la Llei de barris, se situa en la línia de les iniciatives encetades per l’Ajuntament per enfortir el sector de la restauració, que és estratègic des del punt de vista del desenvolupament local. En aquest sentit, els vincles que s’estableixen amb el Campus de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte Torribera, les dues escoles de restauració, la vinya d’en Sabater i altres projectes de dinamització comercial, com la Mostra Gastronòmica, el Santa Coloma deGusta o la moneda local grama, converteixen Santa Coloma de Gramenet en una ciutat amb un gran potencial des del punt de vista gastronòmic.

    Les persones del sector de la restauració de la zona centre interessades a participar-hi, poden assistir a la presentació del programa, que tindrà lloc dijous, 21 de juny (17.00), al Pompeu Lab (c. Pompeu Fabra, 22)

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Obert el termini per presentar-se als ajuts per a l’adquisició d’empreses

    Les subvencions, impulsades pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat, es poden tramitar fins al 31 de desembre

    El relleu de cooperatives, una altra via per fomentar l’economia social i solidària

    L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord assessora projectes de gestió cooperativa i la compra-venda d’activitats empresarials a través del programa Reempresa

    Grameimpuls atén prop de 200 joves en el marc del Programa Referent d’Ocupació Juvenil

    Es tracta d’un projecte pioner que ajuda a nois i noies d’entre 16 i 29 anys a prendre decisions relacionades sobre el seu futur acadèmic o laboral