“Torno a la casella de sortida, però ho faig amb moltes ganes”. A l’altra banda del taulell, la Inma Domínguez no pot dissimular ni l’alegria ni el vertigen. Està il·lusionada i nerviosa a parts iguals. Aquesta colomenca, acaba d’inaugurar una polleria al mercat Sagarra, un negoci que ja funcionava i que l’anterior propietari, en Pedro Pelegrín, va deixar per jubilació. Com acostuma a passar en aquests casos, Reempresa va ajudar-los a contactar: es van avenir i van fer match.
La Inma agafa el relleu d’un establiment històric i familiar, ja que la polleria la van fundar els avis d’en Pedro l’any 1934. “Té els mateixos anys que el mercat”, explica. I continua: “Va passar dels meus avis, als meus pares i dels pares a mi. La meva dona i jo hi hem treballat molt, però ja no podem donar continuïtat al negoci”. Davant d’aquesta circumstància, va decidir assessorar-se al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls sobre les possibilitats d’un traspàs de l’establiment. I aquí és on apareix en escena la Inma.
“Sempre he treballat de cara al públic. Durant vint anys, vaig ser dependenta en un forn de pa. Després d’un període a l’atur, em va sorgir l’oportunitat de treballar en una polleria al mercat de Singuerlín. Allà vaig aprendre l’ofici”, relata. La pandèmia, que ha trencat les costures de moltes coses, també ho ha fet del seu futur laboral. “Tenia ganes d’emprendre i treballar per a mi”, afegeix.
Acompanyament de Grameimpuls
Tant ella com en Pedro han comptat amb l’assessorament de Grameimpuls. La primera, per redactar un pla de negoci que a vegades li ha comportat més d’un maldecap i per trobar finançament – ha demanat un microcrèdit –, el segon, per comptar amb l’acompanyament tècnic durant el traspàs del seu negoci. “Ja havia fet alguna formació a Can Peixauet i, quan vaig decidir que deixàvem la polleria, no vaig dubtar ni un minut en tornar-hi”, comenta en Pedro. “Em fa una mica de pena, però a la vegada, també estic content de poder començar una nova etapa, la de la jubilació, més tranquil·la”, comenta.
A causa de la pandèmia, pràcticament tots els tràmits els han fet via telemàtica. “Ens vam conèixer el 3 de maig, quan ja gairebé havíem formalitzat el traspàs”, diu la Inma. El procés d’acompanyament ha durat uns quatre mesos. Aquesta és una de les particularitats del programa Reempresa, doncs ofereix de manera gratuïta l’assessorament per part de tècnics i tècniques especialistes tant a les persones que volen cedir el negoci (cedents), com aquelles que el volen agafar (reemprenedors/es). Està ubicat al Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls (av. de la Generalitat, 99-101). Per a més informació, us podeu adreçar presencialment a l’adreça esmentada, al correu electrònic reempresa@grameimpuls.cat o bé trucar al telèfon 93 466 52 24.