actualitat

  • 19 | 05 | 2020

    Tot el que has de saber de la fase 0,5

    La principal novetat d’aquesta etapa de transició és que es permet l’obertura de comerços sense cita prèvia

    Les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud estan, des d’aquest dilluns, en la fase 0,5 del pla de desescalada. Es tracta d’una etapa de transició que inclou mesures d’alleujament (podeu consultar-les en aquesta guia), sobretot, per al petit comerç o comerç de proximitat. En aquest sentit, una de les principals novetats és l’obertura dels establiments comercials al 30% de la seva capacitat i sense cita prèvia.

    En aquesta fase també es permeten fer rebaixes o promocions, sempre que no comportin aglomeracions de persones. Pel que fa als establiments de restauració, aquest pas intermig no implica cap canvi respecte a la fase 0: només poden donar servei a domicili o menjar per emportar (el conegut take away). Les mesures d’higiene i de seguretat, tant per als/es treballadors/es, com per als clients/es es mantenen: distància de seguretat, ventilació, desinfecció dels espais, mampares de separació, disposició d’equips de protecció per a la plantilla…

    Però, quines altres restriccions s’aixequen amb la fase 0,5, a l’àmbit del comerç?

    • Es permet l’obertura d’establiments amb activitat comercial sense cita prèvia. També es podrà obrir si l’establiment fa més de 400m2 sempre que s’adapti la zona de venda i exposició a aquesta limitació.
    • Els establiments que estiguin en centres comercials només poden obrir si disposen d’accés independent des de l’exterior i acompleixen la resta de requisits.
    • L’aforament dels establiments estarà limitat al 30% de la seva capacitat i s’hauran de prendre les mesures oportunes per garantir l’acompliment (el 30% d’aforament inclou les persones treballadores de l’establiment). Les persones treballadores només podran atendre una persona a la vegada.
    • En cas que l’establiment disposi de més d’una planta l’aforament es limitarà al 30% a cada planta.
    • Si hi ha ascensors només podrà pujar una persona cada cop tret que es requereixi assistir/acompanyar a una altra.
    • S’hauran d’establir horaris preferents per a persones de més de 65 anys.
    • Es permet fer rebaixes i/o promocions sempre i quan no comportin aglomeracions.
    • Els establiments de restauració no poden encara fer ús de les terrasses i han de seguir amb les mesures aplicades a la Fase 0.
    • A més de l’aplicació de les mesures d’higiene i seguretat ja conegudes per a tots els centres de treball: distància de seguretat de 2 metres (1 si hi ha protecció mitjançant mampares o similar), neteja de roba a mínim 60º, ventilació de l’espai de treball, neteja i desinfecció mínim de dos cops al dia (una al final de la jornada obligatori), facilitar gel hidroalcohòlic i altres EPI segons les mesures particulars de cada activitat.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades

    Les soft skills protagonitzen la propera formació empresarial

    El taller tindrà lloc els dies 14, 19 i 21 de novembre en format virtual

    La cinquena edició del programa de foment de la contractació pública començarà l’11 de novembre

    El mòdul serà introductori i forma part d’un itinerari per assessorar a les empreses del territori a presentar-se a licitacions públiques

    El punt Reempresa de Grameimpuls guardonat per 3r any consecutiu

    La Diputació de Barcelona atorga el primer premi a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, com el municipi més actiu al programa.

    Emprenedona III Arrenca la formació

    La tercera edició del programa Emprenedona és ja una realitat. El programa per fomentar la creació i consolidació de negocis liderats per dones del territori ha començat a donar la seves primeres passes i les dones que participen a Emprenedona han començat a realitzar les sessions individualitzades de diagnosi així com a els mòduls formatius del programa.