actualitat

  • 9 | 09 | 2020

    La verema 2020 a la Vinya d’en Sabater està en marxa. Els i les alumnes de la Casa d’Oficis són els encarregats/ades de la recollida de raïm, que enguany s’ha avançat unes setmanes a causa de la climatologia. El procés, que s’està realitzant amb totes les mesures de seguretat per prevenir el contagi de coronavirus, continua aquest dimecres.

    Durant la primera jornada s’ha recollit raïm de les varietats de garrut (monestrell) i pansa blanca (xarel·lo). Avui s’està fent el mateix amb la varietat de picapoll blanc. Aquest any, el míldiu – una espècie de fong que afecta a les plantes – ha atacat els ceps de garnatxa negra, deixant-los sense producció.

    Quarta verema

    Aquesta és la quarta verema a la Vinya d’en Sabater. La primera va tenir lloc l’any 2017, dos anys i mig després de plantar-se els primers ceps. Les tasques de manteniment, recollida de raïm inclosa, les du a terme l’alumnat del curs d’Horticultura i Floricultura de la Casa d’Oficis, un programa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que desenvolupa l’empresa municipal Grameimpuls.

    Actualment, hi ha plantats 3.900 ceps de les varietats garnatxa, picapoll negre, picapoll blanc, garrut i pansa blanca. Aquest mes de juliol, la Unió Europea va aprovar la incorporació de Santa Coloma de Gramenet i la Vinya d’en Sabater a la zona geogràfica de la Denominació d’Origen (DO) Alella. Aquesta incorporació permetrà potenciar l’enoturisme, fomentar el coneixement de l’entorn natural i fer difusió del projecte experimental i de recuperació vitivinícola.

    COMPARTEiX EN XARXES

  • Notícies relacionades