L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va visitar l’Escola de Restauració (ERESC), juntament amb el Tinent d’alcalde de promoció econòmica i nou president de Grameimpuls, Esteve Serrano.
La visita va servir per intercanviar impressions amb l’alumnat, interessar-se per la seva situació professional i donar per tancat els cursos de gestió de procesos de servei de restauració (mestre-sala) i sommelieria.
Les noves promocions en aquestes dues especialitat, la segona en sommelieria i la primera en ‘maître’, suposen un salt qualitatiu per l’ERESC que d’aquesta manera augmenta també la seva oferta formativa. En total, han estat 36 persones les que assoleixen en aquests dos cursos el certificat professional per poder accedir al mercat laboral. A partir del mes d’octubre realitzaran les 80 hores de pràctiques en restaurants i hotels del territori. L’índex d’inserció ha estat del 80% en el cas de la primera promoció de sommeliers.
Recordem que l’Escola de Restauració també ofereix per a aquest proper curs les especialitats formatives de cuina i d’operacions bàsiques de cuina, a més de servei de bar i cafeteria, servei de restaurant i direcció de restaurant. Tots aquests cursos estan subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu. Posteriorment a la formació des de l’empresa municipal Grameimpuls es gestiona les pràctiques dels alumnes en la modalitat de contractacions bonificades en empreses del sector de l’hostaleria. Més de 100 establiments de la ciutat i el seu entorn han col·laborat entre 2013 i 2014.
A l’Escola de Restauració en els darrers 4 anys s’han format 330 alumnes en 22 cursos de formació ocupacional, s’han realizat 21 cursos de cuina per a aficionats amb 217 participants i més d’una cinquantena de professionals han accedit als 7 cursos organitzats en aquest període.
Futur trasllat al pavelló Canigó de Torribera
L’Escola de Restauració creix i el passat mes d’abril el ple de l’Ajuntament va aprovar la rehabilitació integral del pavelló Canigó, situat al complex Torribera, amb una superficie de 1.145 m2 que permetrà assumir l’increment d’activitats dels darrers anys. En aquest edifici es disposarà de dues cuines per fer front a l’augment de cursos de formació ocupacional, una cuina taller de 135 m2 dotada de 15 cuines individuals i una show cooking (cuina de demostració). Hi haurà un major nombre d’aules teòriques i pràctiques on s’impartiran diferents especialitats del sector de l’hostaleria. El trasllat de l’ERESC complementarà en el mateix espai la formació universitària (Campus de l’Alimentació) que ja s’ofereix al recinte Torribera.