Si no pot veure correctament aquest missatge cliqui aquí
Les dones emprenedores assessorades per Grameimpuls van constituir en 2015 un total de 50 empreses.
El darrer estudi elaborat per la XARXA GEM (Global Enterpreneurship Monitor) en 2014, situa la taxa d'activitat emprenedora femenina a Espanya en un 4,5%. Malgrat que la nostra Taxa d'Activitat Emprenedora (TEA) és inferior a la d'altres països europeus, es compensa amb l'alt percentatge de negocis consolidats per empresàries espanyoles, major que el de la mitjana europea.
El perfil de la dona emprenedora al nostre país es correspon amb el d'una jove d'entre 24 i 31 anys, amb estudis elevats i motivada per trobar una oportunitat de negoci. Pel que fa a les empreses constituïdes per dones, generen uns ingressos inferiors a les dels homes, raó per la qual mesures com la tarifa plana de 50 euros tenen una especial incidència entre les dones emprenedores.
IGUALTAT DE GÈNERE – IGUALTAT D’OPORTUNITATS
La societat municipal Grameimpuls, impulsa a través dels seus programes la incorporació de les dones al mercat de treball.
Des de els seus inicis, Grameimpuls, ha tingut una perspectiva de gènere molt clara, que no només ha posat en pràctica en les relacions laborals amb el col·lectiu de professionals que treballen en el desenvolupament i gestió de les polítiques actives d’ocupació, sinó que també ha traslladat aquesta visió al si dels projectes que ha realitzat des de fa més de 25 anys. D’aquesta manera s’han desenvolupat metodologies d’igualtat de gènere a les nostres activitats, que han permès a dones i homes desenvolupar valors com la igualtat i la solidaritat. Aquesta línea de treball es tradueix en un ampli desplegament de projectes dirigits a les dones en els àmbits de l’orientació laboral, la formació, la inserció i la creació d’empreses.
Més de 1.900 dones podran participar dels diferents programes d’ocupació que es desenvoluparan durant l’any 2016. L’àmplia diversitat de projectes permet un ventall d’activitats adreçades a les dones; orientació laboral, cursos de formació professional ocupacional, programes d’experiència laboral – Plans d’Ocupació-, Cases d’Oficis, accés al coneixement de les TIC i xarxes socials o Plans d’Ocupació, formen part de l’àmplia llista d’accions que donen resposta a les necessitats de les dones en la recerca de feina.