El dia que com alumne escoltava la xerrada, no s’imaginava que només uns mesos després acabaria al mateix lloc sent, aleshores, el centre de totes les mirades a l’aula. En David García va fer el curs d’atenció a les persones en domicilis a Grameimpuls, després de passar per feines d’altres sectors. “En aquell moment estava a l’atur i vaig rebre l’oferta de l’inici d’aquesta formació. Vaig pensar que era una oportunitat per reciclar-me”, explica. I ho va ser.
Tornar a estudiar després d’anys “de no agafar un llibre” era el que més l’espantava, però vist amb perspectiva, està molt orgullós. “Sempre va haver-hi molta empatia de la docent cap a tot l’alumnat i, personalment, va ser una motivació extra”, diu en David, que ja tenia experiència, com a voluntari, a entitats del tercer sector. Aquella xerrada va canviar la seva trajectòria laboral. “Jo treballava a mitja jornada en una empresa dedica a la venda de mobles, mentre feia les pràctiques del curs d’atenció a domicilis. Només en faltaven les pràctiques per acabar el curs”, explica. I continua: “Quan van venir a fer la xerrada, ens van comentar que, si volíem, podíem enviar el CV. Així ho vaig fer i als pocs dies m’estaven oferint feina”.
Conèixer un entorn real de treball
La persona que va venir a fer aquella sessió informativa era de la cooperativa Suara, una empresa col·laboradora de Grameimpuls. Aquest tipus d’activitats permeten als i les alumnes dels cursos de formació ocupacional com en David conèixer de primera mà un entorn real de treball. “No tenia moltes esperances, perquè pensava que entre tants currículums era difícil que em poguessin escollir”. Però ho van fer.
Al principi, va començar amb un contracte de caps de setmana i festius, però amb el temps li van fer indefinit i li van oferir treballar de dilluns a divendres a jornada completa. “No m’ho hagués imaginat mai. Va ser tot molt ràpid. Estic molt content”, explica. En David treballa amb diversos col·lectius – “des de canalla a gent gran. Cuido a una usuària de 104 anys!”, hi afegeix – i ara és ell qui, en representació de la cooperativa fa xerrades als i les alumnes que es formen al curs que va fer un temps enrere. “És molt gratificant tornar al lloc on et van formar i resoldre els dubtes de les persones que ara ho estan fent per dedicar-se en un futur a ser cuidador/a de persones grans, discapacitades i convalescents”, diu. En David, que s’ha fet soci de la cooperativa, també és tutor d’alumnes en pràctiques.